Все буде Україна!

Міністр енергетики та вугільної промисловості України підвів підсумки роботи галузі за рік

Міністр енергетики та вугільної промисловості України підвів підсумки роботи галузі за рік

21-12-2017
21 грудня в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулась щорічна підсумкова прес-конференція Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика.

Міністр підвів підсумки роботи галузі за рік, зокрема відзначивши, що уряд та парламент у 2017 році завершив роботу над розробкою ключових нормативно-правових актів для роботи енергетики.

«Вся робота, пов'язана з розробкою законодавчої бази, завершена. Прийнято закон про ринок електричної енергії, про ринок природного газу, про незалежного регулятора, прийнята нова енергетична стратегія», - підкреслив І. Насалик.

Також Міністр нагадав, що ринок електричної енергії повноцінно запрацює в Україні з липня 2019 року і наразі координаційний центр напрацьовує вторинне законодавство.

Зображення

Під час підбиття підсумків Ігор Насалик розповів про наміри зменшити поставки російського ядерного палива наступного року, про  збільшення річного видобуток газу до 4-6% розвіданих запасів, щоб з імпортера газу перетворитися на експортера та про зниження наступного року споживання антрацитового вугілля з 5 до 3 млн тонн.

Значну увагу приділив Міністр і темі гідроенергетики:

«Дякую нашим енергетикам. Цьогоріч ми дали початок будівництву другої черги Дністровської гідроакумулюючої електростанції у складі 4-го гідроагрегату. Це вже дозволяє економити по 600-700 тис. тон вугілля». Також Ігор Насалик висловив впевненість щодо подальшої розбудови Дністровської ГАЕС та введення 5, 6 та 7 гідроагрегатів.

Зображення

Також у межах заходу відбулася презентація книги «Енергетика України. Сьогодення та майбутнє», присвяченої 55-річчю Міненерговугілля України.

Зображення

 

Поділитися: