Все буде Україна!

«Мій тато дає нам світло!»: Як енергетик з Канівської ГЕС долає виклики війни

«Мій тато дає нам світло!»: Як енергетик з Канівської ГЕС долає виклики війни

14-10-2024
Кожухар
Українські гідроенергетики продовжують долати виклики війни, забезпечуючи країну балансуючими потужностями та роблячи все можливе, щоб у домівках українців було тепло і світло. Серед них – Андрій Кожухар, електрослюсар з ремонту устаткування на Канівській ГЕС.

«Я завжди мріяв працювати на Канівській ГЕС», – розповідає Андрій. 

Він виріс, слухаючи розповіді дідуся, який свого часу працював на станції, і з дитинства цікавився гідроенергетикою. Перший досвід у цій галузі він отримав працюючи в підрядній організації, коли його бригада брала участь у реконструкції обладнання. 

«Мені подобалась ця робота. Я й досі пам’ятаю кожну деталь, над якою працював», – зізнається енергетик.

Його кар’єра на Канівській ГЕС розпочалася у квітні 2013 року. Андрій відразу проявив себе як технічно грамотний і завзятий фахівець. Колеги поважають його за професіоналізм і спокійний характер. 

«Андрій відповідальний, має особисту думку, постійно вчиться й удосконалює свої навички. Він саме той працівник, якого потребує гідроенергетика», – зазначає його керівник Юрій Кислий.

Робота на ГЕС для Андрія – не просто професія, а й гордість для родини. Його дружина та п’ятирічна донька підтримують його, і кожного разу, коли пʼятирічну дівчинку запитують, де працює її тато, вона з гордістю відповідає: «Мій тато енергетик на Канівській ГЕС! Він дає нам світло!» й показує ручкою у напрямку де знаходиться гідроелектростанція.

Однак із початком війни все змінилося. Андрій не раз відчував біль, дивлячись на наслідки ворожих обстрілів станції.

«Бачити пошкоджене обладнання було нестерпно, ніби це тебе поранили. Але ми розуміли, що потрібно діяти негайно й відновлювати все якнайшвидше. Було багато роботи, та я знав, що разом ми впораємося, адже в нас вірять наші рідні, наші знайомі та друзі», – згадує він. - Незважаючи на всі труднощі, наш колектив продовжує свою роботу. Ми усвідомлюємо, наскільки важливу роль відіграємо у підтримці енергетичної безпеки країни».

Андрій вірить у перемогу й закликає всіх підтримувати українських військових: «Допомагаймо нашим ЗСУ хто чим може. Це дуже важливо для наших героїв».

За роки праці Андрій Кожухар став одним із найкваліфікованіших працівників на станції. Його професіоналізм неодноразово відзначався нагородами, а в серпні 2024 року він був удостоєний Почесної грамоти Кабінету Міністрів України. Андрій – приклад того, як віра в майбутнє, підтримка родини й відданість справі допомагають долати труднощі та йти вперед.

Пресслужба Канівської ГЕС

Поділитися: