Все буде Україна!

50 років підтримки гідроенергетиків: історія школи у Новодністровську

50 років підтримки гідроенергетиків: історія школи у Новодністровську

11-10-2024
УГЕ
Півстоліття тому, в 1974 році, на Сокирянщині розпочалося будівництво Дністровських ГЕС і ГАЕС.

Разом із цією грандіозною енергетичною ініціативою, виникла потреба в новому житлі, інфраструктурі та навчальних закладах для численних фахівців, які прибували на будівництво зі своїми родинами. Так з'явилася і перша школа в Новодністровську.

1 вересня 1974 року в Ожевській школі пролунав перший дзвоник для 109 учнів, що навчалися у другу зміну. Їх вчили 13 педагогів, які, так само як і діти, робили перші кроки на новому місці. Під керівництвом Анатолія Шамбри, який впродовж 27 років очолював заклад, школа поступово ставала важливим осередком освіти і виховання для дітей будівельників і гідроенергетиків. Уже наступного року селище отримало назву Новодністровськ, а школа – нову адресу та ім'я.

На святковому заході, присвяченому 50-річчю школи, на адресу закладу лунали теплі привітання від випускників різних років, багато з яких нині працюють на Дністровських ГЕС і ГАЕС. Учителі-ветерани, які стояли біля витоків школи, з гордістю згадували своїх учнів, що стали справжніми професіоналами. А сама ювілярка, як і пів століття тому, продовжує виховувати нове покоління енергетиків, підтримуючи зв'язок між минулим і майбутнім.

Це була не просто школа, а місце, де народжувалася і розвивалася ціла спільнота, об'єднана любов'ю до своєї справи і вірою в краще майбутнє.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Фотогалерея
УГЕ
УГЕ
УГЕ
УГЕ
УГЕ
УГЕ

Поділитися: