Все буде Україна!

Між роботою і мистецтвом: як Анатолій Кравченко творить свою історію на Дністровській ГЕС

Між роботою і мистецтвом: як Анатолій Кравченко творить свою історію на Дністровській ГЕС

09-10-2024
Дністровська
На Дністровській ГЕС уже кілька десятиліть працює непересічна особистість — слюсар турбінного цеху Анатолій Кравченко, який нещодавно відсвяткував свій 60-річний ювілей.

Відданий своїй професії та колективу, Анатолій обслуговує крани верхнього та нижнього б’єфу, машинну залу, насосні станції та інші об’єкти на станції, забезпечуючи їх безперебійну роботу. Проте, поза роботою він — талановитий художник і музикант. Захоплення живописом з'явилося у нього ще в юності. Закінчивши Вінницьку художню школу, митець завжди відчував потяг до мистецтва, але повернутися до цієї пристрасті зміг лише у 2018 році. Після відвідування чергової виставки в обласному центрі він спонтанно придбав усе необхідне для живопису і з того часу не припиняє писати картини.

«Я багато років думав про те, щоб повернутися до живопису. Одного разу раптом усвідомив, що життя швидко минає, і якщо не зараз, то ніколи. Тепер моя мрія — організувати власну виставку», — ділиться Анатолій.

У вільний час він відвідує художні музеї та виставки, часто мандрує природою, яка надихає його на нові картини. Анатолій також музикант: грає на бас-гітарі, ритм-гітарі та барабанах, продовжуючи сімейну традицію, адже його батько був музикантом, а мати — вишивальницею. Картини Кравченка неодноразово займали призові місця на тематичних виставках, що проводяться на станції. Окрім цього, він є активним учасником аматорського колективу та бере участь у підготовці святкових заходів.

«Робота слюсара та творчість чудово поєднуються, — розповідає він. — Колектив і робочий процес надихають мене на створення нових робіт, а творчість заряджає енергією для роботи».

Так, Анатолій Кравченко живе на перетині двох світів: технічної точності і мистецького натхнення, доводячи, що ніколи не пізно слідувати своїм мріям.

Пресслужба Дністровської ГЕС

Поділитися: