Все буде Україна!

Лідерство в дії: Укргідроенерго першою отримало гарантії походження електроенергії з ВДЕ

Лідерство в дії: Укргідроенерго першою отримало гарантії походження електроенергії з ВДЕ

08-10-2024
09:00
УГЕ
Це рішення не лише відкриває нові можливості для розвитку Товариства, але й підкреслює важливість екологічної відповідальності в контексті європейської інтеграції.

Регулятор видав для Укргідроенерго перші гарантії походження електричної енергії на загальний обсяг 96 441 МВт·год, що демонструє зобов’язання компанії до сталого розвитку та зменшення вуглецевого сліду.

В серпні цього року Укргідроенерго стало однією з перших компаній, яка виконала усі умови та пройшла необхідні процедурні заходи для отримання власного облікового запису в Реєстрі гарантій походження, набувши статусу користувача реєстру. І вже у вересні компанія брала активну участь в тестових аукціонах на продаж гарантій походження електроенергії.

«Успішний запуск гарантій походження є важливим кроком у підтримці зростання сектору відновлюваної енергетики в Україні. Це досягнення є знаковим не лише для компанії, а й для всієї країни, адже свідчить про значні зусилля в переході до екологічно чистої енергетики. Наступний етап — організація торгівлі гарантіями походження», — зазначив генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Отримане підтвердження про виробництво електроенергії з ВДЕ відкриває нові можливості для Укргідроенерго та потенційних покупців електроенергії, виробленої гідроелектростанціями. Зокрема, компанії, що віддають перевагу екологічно чистій енергії, в перспективі зможуть розраховувати на пільги та стимули з боку держави та міжнародних організацій. Це стосується зниження податків, або участі у програмах підтримки «зелених» технологій, що робить співпрацю з Укргідроенерго ще більш привабливою.

Важливо відзначити, що фахівці комерційного підрозділу Товариства відіграли важливу роль в розробці низки необхідних документів для отримання цих гарантій, що в свою чергу сприятиме стратегічному розвитку компанії та пришвидшить її інтеграцію в ринок екологічно чистої енергії.

Підтвердження виробництва електроенергії з ВДЕ має значення не лише для розвитку «зеленої» енергетики, але й для відповідності сучасним екологічним стандартам ЄС. Укргідроенерго, впроваджуючи цю ініціативу, демонструє готовність активно долучатися до глобальних зусиль у боротьбі зі змінами клімату та зміцненні енергетичної безпеки країни.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Поділитися: