Все буде Україна!

Зігріваємо фронт: кременчуцькі гідроенергетики плетуть шкарпетки для військових

Зігріваємо фронт: кременчуцькі гідроенергетики плетуть шкарпетки для військових

07-10-2024
Уге
Співробітниці турбінного цеху Кременчуцької ГЕС під час обідньої перерви та під час «повітряних тривог» в укритті в'яжуть шкарпетки для українських військових. Олена Макаренко разом із командою — Тетяною Лунгол, Ганною Рєвєра та Інною Шаповал — активно підтримують захисників з 2014 року. 

Жінки закуповують пряжу та перетворюють старі речі на теплі шкарпетки, які зігрівають бійців у холодні зимові дні. Наразі у волонтерів гаряча пора — потрібно якомога більше шкарпеток для передової.

З початку червня волонтери в’язали вже понад 300 пар. 

«Зима не за горами, а холод не є добрим другом нашим захисникам. Наші «котики» мерзнуть», — зазначила Олена Макаренко. — «Зігріти бійців і не дати морозу стати на бік ворога — наше першочергове завдання. Все почалося у 2014 році з бажання допомогти атовцям та добровольцям, які першими стали на захист України».

Команда волонтерів працювала активно до 2017 року.

«Тоді держава почала краще забезпечувати військових, і потреба у в’язаних речах зменшилась. Але ми не зупинилися, відправляли на фронт вітамінні смаколики, чаї, каву та горіхи», — розповідає Тетяна Лунгол.

Після повномасштабного вторгнення росії жінки знову активізувалися. Вони усвідомили, що шкарпетки, які поїдуть на передову, повинні бути зручними, зі зміцненою п’яткою та носком. 

«Ми вдосконалили нашу роботу і в’яжемо так, щоб бійцям було комфортно. Давайте разом дарувати тепло та підтримку тим, хто щодня стоїть на захисті нашої країни!» — закликає Тетяна.

Пресслужба Кременчуцької ГЕС      

Фотогалерея
УГЕ

Поділитися: