Все буде Україна!

Міжнародні компанії підписали меморандум щодо виробництва водню та аміаку за допомогою гідроенергетики

Міжнародні компанії підписали меморандум щодо виробництва водню та аміаку за допомогою гідроенергетики

15-09-2022
Samsung Engineering, SEDC Energy, Sarawak Energy Berhad, Lotte Chemical і POSCO Holdings підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо вивчення потенціалу постачання принаймні 900 МВт гідроелектроенергії для проєкту H2biscus Green Hydrogen/Amonia в Малайзії.

Про досягнення угоди щодо реалізації інноваційного проєкту повідомляє Елізабет Інгрем в матеріалі для Hydro Review. П’ять компаній спільно вивчатимуть потужності постачання електроенергії та об’єкти, такі як підстанції та інфраструктура передачі, які будуть потрібні для забезпечення проєкту. Реалізувати завдання комерційного виробництва передбачено до кінця 2027 року.

З продуктів, які будуть вироблятися в рамках цього проєкту, аміак і метанол, за винятком частини водню, який буде використовуватися в Сараваку, будуть імпортовані до Кореї та використані корейськими компаніями. Якщо буде підтверджено комерційну та технічну здійсненність, очікується, що проєкт H2biscus значною мірою сприятиме досягненню мети корейської вуглецевої нейтральності та активізації водневої економіки.

«Ми очікуємо, що підписання цього Меморандуму про взаєморозуміння щодо відновлюваного енергопостачання стане важливою віхою в проєкті Sarawak H2biscus, і ми впевнені, що забезпечимо успішний проєкт через нашу існуючу надійну локальну мережу», — повідомив головний фінансовий директор Samsung Engineering і Виконавчий віце-президент Джу Сон Чеонг.

Samsung Engineering планує сприяти відродженню місцевої економіки в Сараваку за допомогою цього проєкту та зробити його економічним мостом між Кореєю та Малайзією. Очікується, що розвиток H2biscus сприятиме розширенню місцевої зайнятості в Сараваку.

Укргідроенерго активно працює над впровадженням сучасних технологій виробництва водню. Одним із перспективних є проєкт «Впровадження сучасних технологій виробництва «зеленого» водню», яким передбачено виготовлення «зеленого водню» з використанням відновлювального потенціалу українських гідроелектростанцій.

Раніше компанія підписала Меморандум про взаєморозуміння щодо розробки та реалізації проєктів з виробництва «зеленого» водню в Україні. А вже у жовтні 2022 року Укргідроенерго планує підписати контракт з німецькими компаніями Andritz Hydro та MAN Energy Solutions на поставку електролізера потужністю 1 МВт для виробництва водню. За словами генерального директора Укргідроенерго Ігоря Сироти, це пілотний проєкт, який компанія буде реалізовувати власним коштом, але його реалізація допоможе залучати інвесторів на більші проєкти у майбутньому.

фото Samsung Engineering

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

Пресслужба УГЕ

Поділитися: