Все буде Україна!

Міжвідомча комісія проінспектувала роботу Каховської ГЕС

Міжвідомча комісія проінспектувала роботу Каховської ГЕС

12-07-2019
Міжвідомча комісія на чолі з головним інженером Укргідроенерго Вадимом Рассовським здійснила перевірку стану гідротехнічних споруд та гідромеханічного обладнанням на Каховській ГЕС.

Під час перевірки члени комісії проінспектували земляну руслову греблю, водозливну греблю, будівлю ГЕС із монтажним майданчиком, земляну заплавну і надзаплавну греблі, дренажні системи, кріплення залізобетонних плит, затвори, сміттєзатримувальні решітки, вантажопідйомні крани будівлі ГЕС та водозливної греблі. Значну увагу приділено забезпеченості й оперативності моніторингу роботи системи автоматизованого контролю за станом гідротехнічних споруд.

За результатами проведених обстежень, члени Міжвідомчої комісії та представники Укргідроенерго провели підсумкову нараду щодо подальшого забезпечення необхідного рівня надійності та безпечної експлуатації гідротехнічних споруд Каховської ГЕС. Члени комісії висловили свої рекомендації щодо подальшої безаварійної експлуатації гідровузла.

Варто зазначити, що на Каховській ГЕС тривають роботи з реконструкції гідромеханічного обладнання. Так у червні було замінено основний затвор водозливної греблі №1, наразі тривають роботи з заміни аварійно-ремонтного затвору. До кінця поточного року планується замінити два основних затвори водозливної греблі та отримати від виробника комплект ремонтних затворів нижнього б’єфу, що підвищить надійність і продовжить строк експлуатації станції.

Прес-служба Укргідроенерго

 

Фотогалерея

Поділитися: