Все буде Україна!

Міжвідомча комісія скоригувала режими роботи дніпровських водосховищ на третю декаду вересня

Міжвідомча комісія скоригувала режими роботи дніпровських водосховищ на третю декаду вересня

19-09-2019
18 вересня за участі фахівців Укргідроенерго відбулося засідання робочої групи Міжвідомчої комісії з узгодження режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ з питання коригування режимів роботи дніпровських водосховищ на третю декаду вересня.

Упродовж першої та другої декад поточного місяця каскад дніпровських водосховищ працював у режимі, узгодженому Міжвідомчою комісією, і на сьогодні його наповнення складає 89,4% від проєктного.

За уточненим прогнозом Укргідрометцентру, водність Дніпра біля Києва у третій декаді вересня очікується в середньому 395 м3/с.

Виходячи з гідрометеорологічної і водогосподарської обстановки у басейні Дніпра та гідрологічного прогнозу на третю декаду вересня, Міжвідомча комісія встановила наступний режим роботи каскаду дніпровських водосховищ на цей період:

Київське водосховище - ГЕС працює у режимі економного поступового спрацювання (скидні витратами мають становити не менше ніж 300 м3/с). Станом на 1 жовтня середньодобовий рівень води у водосховищі (водпост Толокунь) має бути в межах 102,60-102,50 м БС (Балтійської системи висот).

Канівське водосховище -  ГЕС працює на притокових витратах. Середньодобовий рівень у верхньому б’єфі водосховища упродовж вересня має бути в межах 91,35-91,50 м БС.

Кременчуцьке водосховище - ГЕС працює в режимі поступового спрацювання. Станом на 1 жовтня рівень води у водосховищі має бути в межах 79,60-79,50 м БС.

Кам’янське водосховище - ГЕС працює на притокових витратах із забезпеченням постійних попусків у нижній б’єф не менш ніж 400 м3/с, відповідно до екологічних умов м. Дніпро. Коливання рівня води у верхньому б’єфі (біля греблі) витримується в межах 63,8-64,0 м БС.

Дніпровське водосховище - ГЕС працює на притокових витратах. Коливання рівня води у верхньому б’єфі (біля греблі) викликане добовим і тижневим регулюванням ГЕС допускається до 0,7 м нижче від нормального підпірного рівня (51,4 м БС).

Каховське водосховище - ГЕС працює в режимі економного поступового спрацювання, із забезпеченням екологічного попуску не менше ніж 400 м3/с. Станом на 1 жовтня рівень має бути в межах 15,40-15,30 м БС.

 

Прес-служба Укргідроенерго

 

Поділитися: