Все буде Україна!

Міжвідомча комісія узгодила режими роботи дніпровських та Дністровського водосховища на жовтень

Міжвідомча комісія узгодила режими роботи дніпровських та Дністровського водосховища на жовтень

03-10-2019
У складі робочої групи Міжвідомчої комісії також були і представники Укргідроенерго.

Водність Дніпра та Дністра у жовтні 2019 року очікується в середньому 50%.

Каскад дніпровських водосховищ працював у вересні у режимі, узгодженому Міжвідомчою комісією, і станом на 30 вересня його наповнення складає 88,5% від проектного.

Виходячи з гідрометеорологічної і водогосподарської обстановки у басейні Дніпра та гідрологічного прогнозу, Міжвідомча комісія встановила наступний режим роботи каскаду дніпровських водосховищ на жовтень 2019 року:

Київське водосховище ─ ГЕС працює у режимі економного поступового спрацювання (скидні витрати мають становити не менше ніж 300 м3/с). Станом на 1 листопада середньодобовий рівень води у водосховищі (водпост Толокунь) має бути в межах 102,55-102,45 м БС (Балтійської системи висот).

Канівське водосховище ─ ГЕС працює на притокових витратах. Середньодобовий рівень у верхньому б’єфі водосховища протягом жовтня має бути в межах 91,50-91,35 м БС.

Кременчуцьке водосховище ─ ГЕС працює у режимі поступового спрацювання. Станом на 1 листопада рівень води у водосховищі має бути в межах 79,35-79,25 м БС.

Кам’янське водосховище ─ ГЕС працює на притокових витратах із забезпеченням постійних попусків у нижній б’єф не менш ніж 400 м3/с. Коливання рівня води у верхньому б’єфі (біля греблі) в межах 63,8-64,0 м БС.

Дніпровське водосховище ─ ГЕС працює на притокових витратах. Коливання рівня води у верхньому б’єфі (біля греблі) викликане добовим і тижневим регулюванням ГЕС допускається до 0,7 м нижче від нормального підпірного рівня (51,4 м БС).

Каховське водосховище ─ ГЕС працює на притокових витратах, із забезпеченням екологічного попуску не менше ніж 400 м3/с. Станом на 1 листопада рівень має бути в межах 15,40-15,30 м БС. 

Щодо водності Дністра, то у жовтні вона очікується в межах 70-130 м3/с, або 57% від норми у вхідному створі Дністровського водосховища. Виходячи з цього, комісія пропонує здійснювати рівномірний попуск у нижній б’єф витратами не менше ніж 120-130 м3/с.

До того ж, Міжвідомчою комісією узгоджено, що в кожному окремому випадку режим пропуску дощових паводків за потреби встановлюватиметься у робочому порядку.

Прес-служба Укргідроенерго

 

Поділитися: