Все буде Україна!

Міжвідомча комісія узгодила режими роботи дніпровських та Дністровського водосховищ у квітні

Міжвідомча комісія узгодила режими роботи дніпровських та Дністровського водосховищ у квітні

05-04-2021
Представники Укргідроенерго взяли участь у онлайн-засіданні Міжвідомчої комісії з узгодження режимів роботи дніпровських та Дністровського водосховищ.

Під час засідання було розглянуто гідрометеорологічну та водогосподарську обстановку у басейнах Дніпра та Дністра, а також узгоджено оптимальні режими роботи каскаду дніпровських та Дністровського водосховищ на квітень 2021 року.

Київське водосховище: ГЕС працює на притокових витратах. Станом на 1 травня середньодобовий рівень води у водосховищі (водпост Толокунь) має бути в межах 102,65-102,75 м БС.

Добове регулювання потужності  Київської ГЕС обмежується за умовами нересту риби середньодобовим коливанням piвнів води у нижньому б'єфi (біля греблі) 1,5 м, що відповідає коливанням piвнів води 0,8 м у cтвopi гідропоста Київ з 1 квітня по 9 червня.

Канівське водосховище: ГЕС працює на притокових витратах. Середньодобовий рівень у верхньому б'єфі  водосховища упродовж квітня має бути в межах 91,10-91, 40 м БС.

Добове регулювання стоку обмежується за умовами нересту риби середньодобовим коливанням piвнів води у нижньому б'єфi ГЕС (біля греблі) не більш ніж 0,5 м, у період  з 1 квітня по 9 червня.

Кременчуцьке водосховище: ГЕС працює у режимі поступового наповнення. Станом на 1 травня рівень  води у водосховищі має бути в межах 80,55-80,65 м БС.

Добове регулювання стоку обмежується за умовами нересту риби середньодобовим коливанням piвнів води у нижньому б'єфі ГЕС (біля греблі), не більш ніж 1,5 м у  період  з 1 квітня по 9 червня.

Кам'янське водосховище: ГЕС працює на притокових витратах із забезпеченням постійних попусків у нижній б'єф не менш ніж 400 м3/c, відповідно до екологічних умов м. Дніпро. Коливання рівня води у верхньому б'єфi (біля греблі) витримується в межах 63,8-64,0 м БС.

Добове регулювання стоку обмежується за умовами нересту риби середньодобовим коливанням pівнів води у нижньому б'єфі ГЕС не більше ніж  1,5 м у період з 1 квітня по 9 червня.

Дніпровське водосховище: ГЕС працює на притокових витратах. Коливання piвня води у верхньому б'єфі (біля греблі), викликане добовим регулюванням ГЕС, за умовами нересту риби допускається до 0,4 м у період з 1 квітня по 13 червня.

Каховське водосховище: ГЕС працює на притокових витратах. Станом на 1 травня рівень води у водосховищі  має бути в межах 15,65-15,75 м БС.

Добове регулювання потужності  ГЕС обмежується за умовами нересту риби iз середньодобовим коливанням piвнів води у нижньому б'єфi не більш ніж 0,4 метра без урахування згінно-нагінних явищ у період  з 10 квітня по 18 червня.

За інформацією Укргідрометцентру, приплив води до Дністровського водосховища у квітні очікується в межах 280-350 м3/с, або 62% від норми, 71% забезпеченості.

З урахуванням гідрометеорологічної та водогосподарської обстановки в басейні Дністра, комісія запропонувала для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій українській ділянці Дністра, враховуючи приплив до Дністровського водосховища, здійснювати рівномірний попуск у нижній б’єф Нижньодністровської ГЕС витратами не менше ніж 110-120 м3/с.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

В Укргідроенерго готові до пропуску весняного водопілля 2021 

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у засіданні басейнової ради нижнього Дніпра 

Як працюватимуть українські водосховища у березні 2021 року

 

Поділитися: