Все буде Україна!

Міжвідомча комісія узгодила режими роботи дніпровських та Дністровського водосховищ у жовтні

Міжвідомча комісія узгодила режими роботи дніпровських та Дністровського водосховищ у жовтні

01-10-2021
Представники Укргідроенерго взяли участь у засіданні Міжвідомчої комісії з узгодження режимів роботи дніпровських та Дністровського водосховищ, під час якого розглянуто гідрометеорологічну та водогосподарську обстановку у басейнах Дніпра та Дністра, а також узгоджено оптимальні режими роботи каскаду дніпровських та Дністровського водосховищ на жовтень 2021 року.

Київське водосховище: ГЕС працює у режимі економного спрацювання. Станом на 1 листопада середньодобовий рівень води у водосховищі (водпост Толокунь) має бути в межах 102,45-102,55 м БС.

Канівське водосховище: ГЕС працює на притокових витратах. Середньодобовий рівень у верхньому б’єфі водосховища протягом вересня має бути в межах 91,35-91,50 м БС.

Кременчуцьке водосховище: ГЕС працює з економним спрацюванням. Станом на 1 листопада рівень води у водосховищі має бути в межах 79,50-79,60 м БС.

Кам’янське водосховище: ГЕС працює на притокових витратах із забезпеченням постійних попусків у нижній б’єф не менше ніж 400 м3/с, відповідно до екологічних умов м. Дніпро. Коливання рівня води у верхньому б’єфі (біля греблі) витримується в межах 63,80-64,00 м БС.

Дніпровське водосховище: ГЕС працює на притокових витратах. Коливання рівня води у верхньому б’єфі (біля греблі) викликане добовим і тижневим регулюванням ГЕС допускається до 0,7 м нижче від НПР (51,4 м БС).

За умовами навігації забезпечується гранично допустимий рівень спрацювання верхнього б’єфу (біля греблі) 51,1 м БС під час проходження великогабаритних суден на лімітуючих ділянках.

Каховське водосховище: ГЕС працює з поступовим спрацюванням. Станом на 1 листопада рівень у водосховищі має бути в межах 15,40-15,50 м БС.

Дністровське водосховище: Для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій українській ділянці Дністра, враховуючи приплив до Дністровського водосховища, здійснювати рівномірний попуск у нижній б’єф з Дністровської та Нижньодністровської ГЕС витратами не менше ніж 110-120 м3/с.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Ігор Сирота: побудова ефективної системи корпоративного управління, прозорість, доброчесна поведінка – запорука успіху Укргідроенерго

Чому ГАЕС – це «екологічні акумулятори» енергосистем?

Укргідроенерго перерахувало 1 млрд гривень на користь Гарантованого покупця, започаткувавши реалізацію моделі фінансового ПСО

Поділитися: