Все буде Україна!

На ДніпроГЕСі активно тривають ремонті роботи автопереїзду

На ДніпроГЕСі активно тривають ремонті роботи автопереїзду

Актуально
23-08-2019
ПрАТ «Укрігдроенерго» на виконання доручення Президента України виконуються роботи із заміни асфальтобетонного покриття автопереїзду через греблю ДніпроГЕСу.

Ремонті роботи із заміни асфальтобетонного покриття двох смуг автодороги верхнього б’єфу розпочались 15 серпня та тривають до цього часу. Наразі повністю завершено фрезерування асфальту, проводиться нанесення гідроізоляційного матеріалу. Після чого розпочнуться роботи з укладання асфальту.  

Не обійшлось і без форс-мажору, так у ході робіт із фрезерування асфальту було виявлено тріщини бетонних плит перекриття, їх загальна довжина 250 метрів.

В оперативному порядку адміністрація підприємства із залученням фахівців профільних інститутів та підрядних організацій визначила схему усунення виявленої проблеми з винесенням відповідного проектного рішення.

Зокрема, прийнято рішення посилити бетонні плити металевими листами з фіксуванням анкерами.

Нагадуємо, що автопереїзд через греблю ДніпроГЕСу було передано на баланс ПрАТ «Укргідроенерго» у стані, який за результатами експертних обстежень визнано «обмежено працездатним». За результатами проведеного обстеження були виявлені першочергові заходи щодо виведення автопереїзду через споруди греблі в працездатний стан.  

За останні 3 роки підприємство як балансоутримувач автопереїзду виконало роботи по ремонту та посиленню металевих конструкцій та антикорозійному захисту на автопереїзді, міст через шлюз та міст через аванкамеру.  Ці заходи забезпечують безпечну експлуатацію мостів.

Ремонті роботи, які підприємство здійснює наразі, дозволять мешканцям міста якісно та комфортно пересуватися через р. Дніпро протягом декількох років до будівництва нових мостів. Будівництво яких, набуває все більшої актуальності, а потреба в них все більшої необхідності. Адже гребля, побудована у 1932 році, потребує повної реконструкції із заміною плит перекриття та металевих прогонних конструкцій. Проведення реконструкції планується одразу після вводу в експлуатацію побудованих мостів.  

Прес-служба Укргідроенерго      

Поділитися: