Все буде Україна!

На Дніпровській ГЕС-2 триває реконструкція гідротурбінного обладнання гідроагрегату №14

На Дніпровській ГЕС-2 триває реконструкція гідротурбінного обладнання гідроагрегату №14

25-06-2021
На Дніпровській ГЕС-2 продовжується реконструкція гідроагрегату №14, яка має на меті продовжити термін експлуатації обладнання, підвищити екологічну безпеку, а також дозволить збільшити встановлену потужність станції на 7,5 МВт.

Роботи по збиранню та монтажу гідротурбінного обладнання ведуться фахівцями монтажних організацій під наглядом шеф-інженерів українських заводів-виробників з початку 2020 року.

Після завершення реконструкції на гідроагрегаті №14 буде встановлено поворотно-лопатеву гідротурбіну типу ПЛ40-В-700 з гідрогенератором СВ1230 / 140-56М.

Зокрема, на об’єкті вже виконано гідравлічні випробування робочого колеса, перенесення робочого колеса в кратер і його центрування, монтаж вала турбіни і його сполучення з робочим колесом. Окрім того, фахівцями підрядних організацій здійснено монтаж корпуса статора, а також монтаж і випробування осередя  статора.

«Реконструкція гідроагрегату дасть змогу підвищити надійність експлуатації і продовження терміну служби зношених і застарілих вузлів з урахуванням сучасних вимог, підвищити його потужність, покращити екологічні показники, а також підвищити діапазон регулювання турбіни», - зазначив директор філії «Дніпровська ГЕС» Укргідроенерго Віктор Кучер.

Роботи з реконструкції гідроагрегату №14 на Дніпровській ГЕС-2 мають завершитись у 2022 році.

Пресслужба Дніпровської ГЕС

Читайте також: 

На ДніпроГЕС обговорили перспективи комплексної реконструкції споруди 

Заступник директора з реконструкції ДніпроГЕС Сергій Козлов: «Реконструкція трьох агрегатів Дніпровської ГЕС-1 дасть приріст потужності станції у 30 МВт» 

На ДніпроГЕС відбулися антитерористичні навчання підрозділів СБУ

 

 

Поділитися: