Все буде Україна!

На Дністровській ГЕС відбулись протипожежні тактико-спеціальні навчання за участі ДСНС

На Дністровській ГЕС відбулись протипожежні тактико-спеціальні навчання за участі ДСНС

26-07-2018
25 липня у філії «Дністровська ГЕС» відбулись спільні протипожежні тактико-спеціальні навчання з пожежно-рятувальними підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Навчання проводились у відповідності до Кодексу цивільного захисту України, Правил пожежної безпеки в компаніях, на підприємствах та в організаціях енергетичної галузі України та розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту на 2018 рік».

Напередодні навчань було перевірено роботу гучномовної мережі станції, вентиляційних систем машинної зали та кабельних споруд, проведено відповідний інструктаж оперативному персоналу, розроблена схема оповіщення про пожежу. Також було виконано перевірку евакуаційного освітлення, опрацьовано порядок прибуття на місце збору, надання практичної допомоги в прокладанні рукавних ліній і необхідному заземленні протипожежної техніки. Додатково було проведено перевірку діелектричних засобів та заземлюючих пристроїв, протипожежних гідрантів з пуском води.

«Хочу зазначити, що навчання такого типу проводяться щороку з метою відпрацювання навиків самостійно та швидко приймати рішення щодо організації гасіння пожежі на початковому етапі, організації рятування та евакуації людей і матеріальних цінностей, відпрацювання взаємодії працівників підприємства з особовим складом оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України», - розповів директор філії «Дністровська ГЕС» В’ячеслав Клим під час навчань.

На гасіння умовної пожежі прибули пожежно-рятувальні частини міст Новодністровськ та Хотин, села Сокиряни та селища міського типу Кельменці. Також участь у навчаннях взяв окремий професійний пожежний пост по охороні ГАЕС та оперативно-рятувальна служба міста Чернівці.

Завдяки злагодженим, оперативним діям усіх учасників навчань умовну пожежу було успішно ліквідовано.

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

Поділитися: