Все буде Україна!

На Дністровській ГАЕС відбулась екскурсія для учнів Кострижівської загальноосвітньої школи

На Дністровській ГАЕС відбулась екскурсія для учнів Кострижівської загальноосвітньої школи

03-04-2017
Нещодавно вихованці й педагоги Кострижівської ЗОШ Чернівецької області відвідали Дністровську ГАЕС

Учасники екскурсії ознайомились з історією та етапами будівництва гідроакумулюючої електростанції (будівництво якої почалося ще у 1983 році), технологічними особливостями, призначенням Дністровської ГАЕС для вітчизняної гідроенергетики, а також на власні очі побачили як енергія води перетворюється на електроенергію.

Під час туру по станції увагу учнів та вчителів зосередили на принципах роботи Дністровських станцій, акцентуючи на тому, що основними функціями ГЕС та ГАЕС є регулювання частоти, напруги і потужності в енергосистемі України, формування аварійного енергорезерву, а також стоку р. Дністер Дністровськими водосховищами, що дає можливість налагоджувати водний потік повені та забезпечувати водою у маловодний період. Також екскурсантам розповіли, що електроенергія, яка виробляється з накопиченої води з річки Дністер, є екологічно чистою і мінімізує вплив на навколишнє середовище.

Найбільш вразив відвідувачів своїми масштабами і обсягами машинний зал. Учням та вчителям продемонстрували гідроагрегати «Слава», «Вікторія» та «Надія» з висоти 85-ї відмітки над рівнем моря, а це майже 30 м вниз до самих гідроагрегатів.

В кінці екскурсії на згадку про захоплюючий візит на найбільшу в Європі гідроакумулюючу електростанцію вихованці й педагоги Кострижівської ЗОШ зробили спільне фото.

Варто відзначити, що ПАТ «Укргідроенерго» систематично проводить екскурсії на територіях ГЕС та ГАЕС задля збільшення обізнаності населення про роботу станцій та їх впливу на навколишнє середовище.

 

Поділитися: