Все буде Україна!

Представники філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» взяли участь у «Днях України у Кошице»

Представники філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» взяли участь у «Днях України у Кошице»

04-05-2017
З 19 по 27 квітня у словацькій культурній столиці і другому за величиною місті Кошице відбувся третій поспіль форум «Дні України у Кошице», участь у якому взяли представники ПАТ «Укргідроенерго»

За словами організаторів головною метою заходу стала розбудова відносин у рамках транскордонної співпраці України та Словацької Республіки.

Цьогоріч нашу державу представляли понад півтисячі фахівців різних сфер із багатьох регіонів – Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернівецької областей. Місто енергетиків Новодністровськ представляла численна делегація, у складі якої працював і директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота. На форумі Субота запропонував до уваги товариства презентаційні матеріали на тему «Енергія води». Зокрема доповідач ознайомив учасників заходу з досягненнями та основними напрямками діяльності найбільшої гідрогенеруючої компанії України – ПАТ «Укргідроенерго», закцентувавши увагу на історії будівництва 4 потужних гідроелектростанцій на Дністрі, принципах роботи і спорудженні найбільшої в Європі та однієї з найпотужніших у світі ГАЕС – Дністровської. Крім того, Василь Субота ознайомив учасників форуму із планами компанії щодо будівництва каскаду малих ГЕС на верхньому Дністрі.

Зображення

«Захід проводився під егідою мера м. Кошице пана Ріхарда Раші, – поділився враженнями В. Субота. – На енергетичному форумі я мав нагоду виступити із доповіддю про гідроенергетичний потенціал Дністровського регіону, а також брав участь у підписанні договору про співпрацю міст Новодністровська та Гельніца. Я мав можливість почути презентації підприємств будівельної галузі, юридичні аспекти формування бізнесу в обох країнах, ознайомитися із досягненнями м. Кошице як члена Євросоюзу. Підписання договору про співпрацю, на мою думку, створює у подальшому передумови для виходу м. Новодністровськ на європейський рівень».

Зображення

Також у рамках заходу протягом дев’яти днів відвідувачі стали учасниками насиченої програми форуму: українсько-словацькі культурні та ділові зустрічі, дискусії на політичні теми, вистави, художні та фотовиставки.

Зображення

 

Поділитися: