Все буде Україна!

Стартувала реформа корпоративного управління «Укргідроенерго»

Стартувала реформа корпоративного управління «Укргідроенерго»

04-05-2017
26 квітня 2017 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості України прийняло наказ № 298 «Про затвердження Статуту ПАТ «Укргідроенерго» у новій редакції»

Оновлений статут передбачає зміну структури корпоративного управління Товариства з урахуванням рекомендацій з корпоративного управління суб’єктами господарювання, які прийняті Організацією економічного співробітництва та розвитку

Зокрема, нова редакція Статуту передбачає запровадження Наглядової ради. Відповідно до законодавства, до складу Наглядової ради на конкурсних засадах будуть обрані три незалежні директори, що будуть складати більшість від її складу.

Незалежний директор – це неупереджений експерт, який не має особистого інтересу в цьому бізнесі (акції, високий рівень винагороди, опціони, премії тощо). Основною вимогою до незалежного директора є відсутність статусу державного службовця та відсутність конфлікту інтересів – відносин з відповідною державною компанією протягом останніх п’яти років.

«Укргідроенерго» належить до п’ятнадцяти найбільших підприємств державного сектору економіки  України. Реформа корпоративного управління відкриє нові можливості для запровадження найкращих світових практик, зробить управління більш прозорим та ефективним”, - зазначив Ігор Сирота, генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго».

Довідково:

За даними Wall Street Journal незалежні директори становлять 66% правління компаній у США. Кодекс корпоративного управління Великобританії передбачає, що незалежні директори мають формувати як мінімум половину правління. Аналогічні вимоги передбачено також законодавством Канади та Індії. Водночас Франція й Бельгія дозволяють компаніям самостійно визначати кількість незалежних директорів, рекомендуючи водночас призначити не менше двох.

 

Поділитися: