Все буде Україна!

На Дністровській ГАЕС відбулося засідання Всеукраїнської громадської організації «Асоціація «Укргідроенерго»

На Дністровській ГАЕС відбулося засідання Всеукраїнської громадської організації «Асоціація «Укргідроенерго»

17-07-2017
Всеукраїнська громадська організація «Асоціація «Укргідроенерго» провела 11 липня виїзне засідання на Дністровській гідроакумулюючій електростанції.

На початку зустрічі учасників привітав президент Асоціації, голова науково-технічної ради ПрАТ «Укргідроенерго» Семен Поташник. Заслужений енергетик України налаштував колег на плідну роботу,  поділившиcь своїми враженнями про нещодавню участь у 85-ому щорічному Конгресі Міжнародної комісії по великим греблям у Празі та роботу у засіданнях комітетів Верховної Ради України, що стосувалися енергетичної безпеки держави. Насамкінець вступного слова С. Поташник наголосив, що будь-які справи і навіть проблеми легше долати спільними зусиллями, закликавши присутніх до співпраці.

«Які ми з вами щасливі, що маємо можливість будувати такі історично вагомі для України об’єкти як Дністровська ГАЕС!» - завершив президент Асоціації.

Участь у засіданні також взяли: віце-президент Асоціації, генеральний директор ТОВ «НТК «Енпаселектро» Юрій Бондаренко, віце-президент Асоціації, секретар НТР Олександр Карамушка, генеральний директор ПАТ «Укргідропроект» Володимир Кривицький, голова  правління ПАТ «Дніпро-СГЕМ» Юрій Ковальов, генеральний директор ПрАТ «Метробуд» Володимир Ярмоленко, директор ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» Володимир Хмарук, директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота, директор філії «Дністровська ГЕС» В’ячеслав Клим, голови Сокирянської РДА та райради Петро Бескупський і Василь Козак.

Під час заходу із короткою доповіддю про будівництво 2-ої черги ГАЕС у складі 4 гідроагрегату та участь у ньому членів Асоціації виступив директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота. Головний інженер ПАТ «Укргідропроект» – автор проекту Дністровської ГАЕС Вадим Крайник надав основну вичерпну інформацію у фактах і цифрах.

У процесі засідання директор каскаду «Ташлицька ГАЕС – Олександрівська ГЕС» ВП «Южно-Українська АЕС» НАЕС «Енергоатом» Олександр Фальчиков окреслив основні напрямки і проблемні питання продовження будівництва Ташлицької ГАЕС, зокрема наголосивши на важливості відновлення включення так званих соціальних коштів у загальний кошторис витрат будівництва, враховуючи великий суспільний резонанс.

Крім того на засіданні також обговорили питання створення групи експертів проектів будівництва гідроенергетичних об’єктів при НТР Асоціації та зміни у її складі, підготовку до проведення VIII Міжнародної конференції гідроенергетиків та подальшу участь делегації Асоціації у роботі VII Польської гідроенергетичної конференції та Східноєвропейському гідроенергетичному форумі в Австрії.

 

Поділитися: