Все буде Україна!

Представники Комітету Верховної Ради України з питань бюджету відвідали Дністровську ГАЕС

Представники Комітету Верховної Ради України з питань бюджету відвідали Дністровську ГАЕС

18-07-2017
15 липня у рамках виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету на Дністровській ГАЕС побувала делегація народних депутатів України у супроводі керівників і представників місцевого самоврядування Сокирянської РДА.

Делегацію на чолі з Першим заступником голови Комітету Василем Амельченком та у складі українського політика Олега Медуниці, голови підкомітету з питань державного боргу та фінансування державного бюджету Сергія Рудика, завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Андрія Ватульова та головного консультанта Комітету Людмили Расчислової зустрів директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота.

Делегати побували на верхній водоймі Дністровської ГАЕС, дізналися історію спорудження станції, ознайомилися з основними техніко-економічними показниками за план-схемами та аксонометрією споруд на оглядовому майданчику. Також народні депутати побували у шахті гідроагрегату № 4, будівництво якого стартувало 26 травня із закладання символічної капсули та першого кубометру бетону в конструктиви другої черги Дністровської гідроакумулюючої електростанції. Продовжилась екскурсія оглядом машинного залу та головного щита управління, де делегація переглянула короткий відеофільм про особливості роботи ГАЕС. Під час екскурсії перший заступник голови Комітету ВРУ з питань бюджету Василь Амельченко поспілкувався із робітниками станції та висловив особливий інтерес щодо принципів роботи та ролі ГАЕС в енергетичній стабільності й безпеці України.

Довідка: Дністровська ГАЕС – є невід’ємною складовою частиною енергетичної стратегії держави до 2030 року. Згідно з початковим проектом Дністровська ГАЕС має складатися із 7-ми гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в генераторному режимі та 2947 у насосному. Унікальність станції полягає в тому, що вона працює в режимі «насос – турбіна» та дозволяє використовувати акумульовану в нічний час енергію для виробництва електроенергії під час пікових навантажень на мережу.

 

Поділитися: