Все буде Україна!

На Дністровській ГЕС завершився еколого-репродукційний попуск

На Дністровській ГЕС завершився еколого-репродукційний попуск

15-05-2017
З 8 квітня до 10 травня згідно з протоколом засідання Міжвідомчої комісії при Державному агентстві водних ресурсів України на Дністровській ГЕС відбулося проведення еколого-репродукційного попуску

Метою проведення попуску  стало забезпечення нересту водних біоресурсів на нерестовищах у пониззі Дністра та задоволення потреб екосистеми дельти  річки.

«Репродукційний попуск сприятиме підтримці рівня води в екосистемах нижньої частини річки, що необхідно для вегетації рослин, розмноження риб та птахів», – зазначив директор філії «Дністровська ГЕС» В'ячеслав Клим.

 Відтак протоколом засідання Міжвідомчої комісії при Держводагенстві України від 7 квітня 2017 року було узгоджено режим роботи Дністровського водосховища та з 8 квітня розпочато проведення екологічного попуску з поступовим збільшенням витрат з 250 м2/с. 18 та 19 квітня було досягнуто максимальних витрат у розмірі 500 м2/с.

Враховуючи зниження притоку річки Дністер режим екологічного попуску був скорегований на зниження витрат, починаючи з 21 квітня. Відтак поступово було зменшено витрати до 200 м2/с.

Завершився еколого-репродукційний попуск 10 травня.

«За весь період екологічного попуску Дністровська ГЕС чітко витримувала регламент витрат води з Дністровського водосховища, встановлений Міжвідомчою комісією. Загальний обсяг скиду води за період попуску склав – 949 445 578 м. куб. Спрацювання  Дністровського  водосховища  в  період  з  8 квітня  по  10 травня становить 3,1 м», – зазначив директор філії.

Відповідно до протоколу засідання Міжвідомчої комісії при Держводагенстві ПАТ «Укргідроенерго» забезпечило виконання вказаного регламенту екологічного попуску, надаючи перевагу екологічним вимогам.

 

Поділитися: