Все буде Україна!

На ГАЕС важливо дбати про особисту безпеку та безпеку оточуючих

На ГАЕС важливо дбати про особисту безпеку та безпеку оточуючих

29-04-2024
14:00
Сербенюк
Значну частину свого життя кожна людина проводить на роботі. Щорічно, 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці, аби нагадати, як і працівникам, так і роботодавцям, що неналежні умови праці можуть коштувати людині життя.

«Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату» – девіз цьогорічного Всесвітнього дня охорони праці. Про це розповів начальник служби охорони праці Дністровської ГАЕС Руслан Сербенюк.

Робочі ритми Дністровської ГАЕС поєдналися із трудовими стежками Руслана Васильовича ще на початку його трудової діяльності у підрядній організації у 2002 році, з 2008-го розпочав енергетичний шлях на Дністровській ГЕС, відтак з 2011 р. продовжив свою енергетичну діяльність на ГАЕС на посаді інженера з технічного нагляду служби охорони праці і технічного нагляду філії.

Фахівець зазначає, аби очолювати таку важливу ланку необхідно досконало знати нормативно-правові акти з охорони праці та розуміти, як і  що працює на підприємстві:

«Вимоги нормативно-правових актів з охорони праці вказують шляхи та методи створення безпечних умов праці на робочих місцях. Але співробітники мають усвідомлювати, що їх необхідно дотримуватись».

Щодо відзначення Дня охорони праці, Руслан Васильович підкреслює, що це важливо для привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням:

«Враховуючи непросту ситуацію в нашій державі, важливим для кожної людини є збереження фізичного, емоційного та психологічного здоров’я. Саме це має прямий вплив на продуктивність та якість виконаної роботи як в особистому побуті, так і у виробничих процесах підприємства. Нині важливо створити належні умови праці, щоб зберегти кваліфікований і високоефективний трудовий потенціал. Над чим і працює керівництво нашої компанії».

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Поділитися: