Все буде Україна!

На Каховській ГЕС продовжується заміна старого обладнання на модернізоване та екологічно чисте

На Каховській ГЕС продовжується заміна старого обладнання на модернізоване та екологічно чисте

07-04-2020
На Каховській ГЕС тривають роботи по заміні агрегатних щитів власних потреб. На сьогоднішній день виконано демонтаж старого обладнання та змонтовано новий щит власних потреб з двома трансформаторами.

Такий щит складається з 18-ти панелей з шинним мостом та двох трансформаторів. Слід підкреслити, що нові трансформатори, потужністю 1000 кВА, мають блок контролю температур і є екологічно чистими, оскільки вони сухі з литою ізоляцією. Головна функція щита власних потреб - отримання електроенергії з мережі та забезпечення станції електроенергією. В цьому процесі саме трансформатори перетворюють напругу мережі у необхідну напругу для обладнання ГЕС.

Також наразі на станції ведуться завершальні роботи з прокладання кабелю та його приєднання до щита власних потреб,виконуються пусконалагоджувальні роботи. Загалом, прокладено 6 000 м кабелю. Вже розпочато наступний етап з реконструкції виконання демонтажно-монтажних робіт чергового щита власних потреб.

Нагадаємо, роботи на Каховській ГЕС проводяться в рамках проєкту «Реконструкція. II черга». Так, минулого року на станції замінено агрегатні щити власних потреб 1С, 9С, що вже успішно експлуатуються.

Варто зазначити, що заміна застарілого електротехнічного обладнання на сучасне і більш потужне забезпечує надійне, безпечне й функціональне його використання та подовжує строк експлуатації станції в цілому.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: