Все буде Україна!

На Каховській ГЕС розпочато роботи з заміни силових трансформаторів

На Каховській ГЕС розпочато роботи з заміни силових трансформаторів

05-04-2021
В рамках проєкту «ГЕС Укргідроенерго. Реконструкція. ІІ черга» на Каховській ГЕС розпочато масштабні роботи з заміни електросилового обладнання, а саме двох силових трансформаторів (Т1, Т2), потужністю 70 МВА, які відпрацювали 65 років і будуть замінені на сучасні.

Поставка трансформаторів виробництва ATF Group of Companis на станцію відбулась у минулому році.

Наразі підрядною організацією Консорціум НВО «Укргідроенергобуд» проводяться будівельно-монтажні роботи з демонтажу-монтажу трансформатору Т1.

«Силові трансформатори на ГЕС відіграють важливу роль у виробничому процесі, адже трансформують напругу 13,8 кВт, що генерується, у напругу 154 кВт, що відпускається у мережу. Заміна трансформаторів продовжить термін експлуатації гідроелектростанції та підвищить надійність схеми видачі потужності в електромережу», - розповів заступник директора з реконструкції Арсеній Зеленський.

Нагадаємо, що основними цілями реконструкції Каховської ГЕС є продовження терміну її експлуатації, збільшення потужності та експлуатаційної надійності, покращення виробничих показників та відповідність сучасним екологічним вимогам.

Пресслужба Каховської ГЕС

Читайте також: 

Каховська ГЕС – серед переможців рейтингу «Дніпровська перлина» 

Оновлення обладнання і технологій на Каховській ГЕС триває і має пріоритетне значення 

Каховська ГЕС: 65 років на варті енергетичної безпеки

 

Поділитися: