Все буде Україна!

Каховська ГЕС – серед переможців рейтингу «Дніпровська перлина»

Каховська ГЕС – серед переможців рейтингу «Дніпровська перлина»

01-03-2021
26 лютого відбувся традиційний рейтинг популярності міста Нова Каховка «Дніпровська перлина».

Мета щорічного рейтингу популярності та якості - відзначення кращих підприємницьких структур Новокаховської об’єднаної територіальної громади, що діють в різних сферах, підтримка місцевого товаровиробника та залучення інвесторів до економіки міста.

В рамках рейтингу оцінювалися 60 підприємств. Кращі серед кращих обиралися в десяти традиційних номінаціях: «Будівництво», «Промисловість», «Агропромисловий комплекс», «Інвестиція року», «Сфера торгівлі та ресторанного господарства», «Сфера послуг», «Кращий роботодавець року», «Благодійництво року», «Кращий платник податків» та «Відкриття року».

За результатами роботи у 2020 році Каховська ГЕС здобула перемогу у номінації «Інвестиція року».

За словами директора філії Олега Пащенка інвестиції в гідроенергетиці – це кошти, які залучаються для проведення реконструкції та модернізації ГЕС, а також для будівництва нових гідротехнічних об’єктів.

Починаючи з 1996 року на станції успішно проводиться масштабна реконструкція. За цей час на Каховській ГЕС реконструйовано всі шість гідроагрегатів, замінено і введено в експлуатацію сучасне електротехнічне, гідросилове та гідромеханічне обладнання, впроваджені сучасні системи управління, моніторингу та контролю.

Лише у 2020 році відбулася повна заміна восьми щитів власних потреб та трансформаторів на екологічні, сучасні й енергоефективні. Проведена  реконструкція захисту ліній Л-68 та Л-69 154 кВ та горизонтальних прохідних вводів, закуплені для заміни два блочних силових трансформатори для гідроагрегатів №1 та №2.

Також у 2020 році на станції проведено повну реконструкцію насосної станції другого підйому, внутрішніх та зовнішніх мереж господарсько-питного водопроводу. Проведені роботи зі встановлення сучасного насосного обладнання і його системи живлення, замінено прилади обліку і баки-накопичувачі для підтримки тиску в системі та створення резерву питної води. Реалізація цього проєкту поліпшила якість питного водопостачання та дозволила раціональніше використовувати водні ресурси.

«Роботи, які виконуються на станції, спрямовані на надійне і безпечне функціонування Каховської ГЕС. Тому до них було залучено не одну підрядну організацію. Що стосується фінансування, то низка робіт виконується власним коштом Укргідроенерго, а деякі роботи фінансуються Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком. Інвестиції – це завжди впевненість у завтрашньому дні і перспективи як для нашого підприємства, так і для міста. Адже це - робочі місця, податки і звісно розвиток регіону», - прокоментував перемогу у номінації рейтингу директор Каховської ГЕС Олег Пащенко.

Варто зазначити, що Укргідроенерго постійно вирішує питання розвитку своїх потужностей з метою покращення роботи Об’єднаної енергосистеми України та забезпечення населення й промисловості України якісною електроенергією.

Одним з перспективних проєктів компанії є «Будівництво Каховської ГЕС-2», реалізація якого дозволить:

– покращити якість електроенергії в  ОЕС України;

– сприяти інтеграції енергосистеми України до Європейської мережі операторів системи передачі електроенергії (ENTSO-E);

– зменшити ризики віялових відключень;

– ефективніше регулювати стік річки Дніпро;

– збільшити виробіток електроенергії за рахунок використання холостих скидів на Каховській ГЕС;

– відновити екологічно сприятливий для пониззя Дніпра режим роботи Каховського гідровузла.

Нагадаємо, торік Каховська ГЕС ім. П. С. Непорожнього під час проведення рейтингу «Дніпровська перлина» здобула перемогу у номінаціях «Інвестиція року» та «Кращий роботодавець року».

Пресслужба Каховської ГЕС

Читайте також: 

Кіра Рудик: «Каховська ГЕС вражає сучасністю, за 20 років реконструйовано і замінено майже все обладнання!» 

Каховська ГЕС: 65 років на варті енергетичної безпеки 

Гідроенергетики Каховської ГЕС привітали ветеранів та непрацюючих пенсіонерів з ювілеєм станції

Фотогалерея

Поділитися: