Все буде Україна!

На Каховській ГЕС відбулись протиаварійні навчання

На Каховській ГЕС відбулись протиаварійні навчання

26-11-2019
Укргідроенерго систематично здійснює заходи щодо цивільного захисту з метою реалізації державної політики, спрямованої на гарантування безпеки та захисту населення і територій.

Відтак, відповідно до річного графіку тренувань, на Каховській ГЕС відбулось протиаварійне навчання. Темою тренувань стало відпрацювання дій у випадку вибуху маслонаповненого вводу трансформатору Т-2. Відповідно до задуму відбулося розгортання пожежі в трансформаторі та відмовили дренажні насоси з підтопленням кришки турбіни гідроагрегату № 5.

Тренування проводились с залученням формувань цивільного захисту станції та пожежно-рятувального підрозділу Новокаховського міського відділу головного управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Херсонській області.

Під час тренувань учасники вдосконалювали практичні навички у разі ліквідації аварії. Основні зусилля керівного складу і посадових осіб зосереджувались на питаннях організації збору та узагальнення даних, оцінки обставин, правильності розрахунків та підвищення ефективності заходів запобігання і реагування під час виникнення надзвичайних ситуацій.

Наприкінці навчань було проаналізовано правильність та доцільність прийнятих керівниками рішень, сигналів оповіщення, а також мобільності аварійних бригад. За результатами спільних тренувань завдання виконані та умовна аварія ліквідована.

Прес-служба Укргідроенерго

 

Поділитися: