Все буде Україна!

На Київській ГЕС під час навчань запобігли умовному затопленню машинної зали

На Київській ГЕС під час навчань запобігли умовному затопленню машинної зали

25-11-2021
Безперебійна і безпечна робота гідроелектростанції передбачає повну й цілодобову готовність до реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій будь-якого рівня складності. Тож регулярні тренування відповідальних підрозділів на майданчиках ГЕС та ГАЕС – нагальна необхідність.

24 листопада на Київській ГЕС відбулися тактико-спеціальні навчання, під час яких гідроенергетики відточували майстерність діяти в надзвичайних умовах, нейтралізуючи загрозу затоплення машинної зали електростанції.

Діючи в рамках легенди, локалізацію потенційної аварії на об'єкті розпочали працівники оперативної служби Київської ГЕС. Далі було відпрацьовано організаційні заходи ліквідації умовної небезпеки за вказівкою пульту управління оперативної служби, штабу ліквідації надзвичайних ситуацій. Умовно були задіяні евакуаційні органи, рятувальники та медики. Також було залучено спецтехніку 10 аварійного загону ДПРЗ ГУ ДСНС Київської області.

Під час навчань перевірили дії відповідних відділів у випадку надзвичайних ситуацій, реальність оперативного плану ліквідації затоплення, відпрацювали прийоми евакуації постраждалих, методи гасіння пожежі на електричному обладнанні, прийоми роботи зі спецтехнікою.

«Злагодженість дій персоналу електростанції та пожежників у таких ситуаціях є найпершою запорукою успішної боротьби з надзвичайними ситуаціями на станції, тому окрему увагу приділили взаємодії об’єктового штабу та інших задіяних служб. Наша оперативна служба має регулярно поглиблювати знання й навички, аби у разі виникнення надзвичайної ситуації на ГЕС або ГАЕС ліквідувати її професійно та у найкоротші терміни. Для цього вони проходять тактико-спеціальні навчання. Це також робиться з метою перевірити практичні навички керівного та оперативного персоналу своєчасно приймати необхідні рішення та організувати працівників, які визначені для аварійного реагування у випадку виникнення надзвичайної ситуації», - зазначив головний інженер філії «Каскад «Київських ГЕС і ГАЕС» Олег Урманов.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Читайте також: 

Запобігти системній аварії. Гідроенергетики відточували майстерність у галузевому тренуванні 

В межах контрольованої зони Київської ГЕС проходять антитерористичні тренування 

На Дністровській ГАЕС перевірено протипожежну готовність

 

Фотогалерея

Поділитися: