Все буде Україна!

На Конгресі з економічного уповноваження жінок Укргідроенерго представило соціальні програми підтримки співробітників

На Конгресі з економічного уповноваження жінок Укргідроенерго представило соціальні програми підтримки співробітників

14-12-2023
Конгрес з економічного уповноваження жінок
4–5 грудня ООН Жінки в Україні провели Конгрес з економічного уповноваження жінок (WEECongress) для європейської інтеграції та гендерно чутливого відновлення. До заходу долучились також і представниці Укргідроенерго.

Конгрес об’єднав понад 70 учасників та учасниць бізнес-асоціацій, компаній, державних установ та органів місцевого самоврядування, міжнародних партнерів з розвитку та організацій громадянського суспільства.

«Тоді як нашу країну покинуло 6,2 мільйона осіб, з яких 60% – це жінки, уряд зосереджує зусилля для створення інноваційних та актуальних рішень, щоб повернути жінок на ринок праці або залучити до підприємництва, чи надати можливості для їхнього належного розвитку, – зазначила Тетяна Бережна, заступниця Міністра економіки України. – Наразі Міністерство працює над трьома основними напрямками: стратегія подолання гендерного розриву в оплаті праці, грантові програми для розвитку власної справи та можливості для отримання нових знань та навичок».

За словами організаторів просування Принципів розширення прав і можливостей жінок (Women’s Empowerment Principles/WEPs) як ефективного інструменту для досягнення гендерної рівності та розширення можливостей жінок на ринку праці та в суспільстві загалом, зокрема під час повномасштабної війни та відновлення, вже традиційно стало одним із ключових завдань Конгресу.

Представниці Укргідроенерго також взяли активну участь в панельній дискусії «Впровадження Принципів розширення прав і  можливостей жінок: розбудова синергії для підтримки жінок і дівчат під  час повномасштабної війни та відновлення" в межах Конгресу з економічного уповноваження жінок для європейської інтеграції та гендерно чутливого відновлення».

«Будь-який довгий шлях складається з маленьких кроків і ми, як соціально відповідальна компанія та бізнес, розуміючи важливість повернення наших жінок та дітей із-за кордону робимо ці маленькі кроки: ми забезпечуємо рівні умови праці, надаємо допомогу, демонструємо стабільність та сталий розвиток, навчаємо та  надихаємо. Компанія взяла на себе додаткові зобовʼязання щодо підтримки ветеранів, сприянні працевлаштуванню, інтеграції і реінтеграції при переході від військової служби до цивільного життя, адаптації в робоче середовище. Окремим важливим напрямком є створення безбар'єрного середовища для всіх груп населення. Ці всі важливі напрямки забезпечення гендерної рівності, різноманітності та інклюзивності передбачають велику роботу для підготовки і реалізації проєктів, спільно з надійними партнерами UN Women, USAID Проєкт енергетичної безпеки, НГО в регіонах та іншими, чиї знання і підтримка дає можливість робити свій вклад у спільну важливу справу!», - зазначила під час панельної дискусії директорка департаменту юридичного  забезпечення «Укргідроенерго» Юлія Толчініна-Бурунська.

Фото: ООН Жінки/Христина Бучин

Фотогалерея

Поділитися: