Все буде Україна!

На Кременчуцькій ГЕС обговорили актуальні питання пенсійного забезпечення в умовах воєнного стану

На Кременчуцькій ГЕС обговорили актуальні питання пенсійного забезпечення в умовах воєнного стану

09-09-2022
В Укргідроенерго велику увагу приділяють підвищенню рівня обізнаності працівників з різних питань, зокрема, й у соціальній сфері. Днями фахівчині сервісного центру управління Пенсійного фонду України у Кіровоградській області ознайомили гідроенергетиків зі змінами в пенсійному забезпеченні в умовах воєнного стану, детально окреслили умови призначення пенсії за віком та необхідний стаж роботи для визначення права на пенсію.

«Організовуючи подібні заходи, ми інформуємо наших співробітників передпенсійного віку, пенсіонерів та молодь про зміни у пенсійному законодавстві. Це дійсно цікаві та змістовні зустрічі, під час яких наші працівники дізнаються важливу для себе інформацію. Приємно констатувати, що наша молодь також активно долучається до таких зустрічей», - зазначила начальниця відділу кадрів філії Наталія Устименко.

Пенсійні новини, зважаючи на кількість пенсіонерів в Україні, наразі безпосередньо турбують кожного четвертого. Якщо ж брати до уваги, що в нинішніх умовах війни для багатьох сімей пенсії батьків, бабусь і дідусів основне джерело існування, можна без перебільшення сказати, що пенсійні нововведення цікавлять практично всіх.

Зокрема, під час зустрічі співробітники станції отримали корисну інформацію про важливість страхового стажу, сплату страхових внесків з системи персоніфікованого обліку, специфіку їх подачі та те, що  оформити пенсійні документи під час війни можна онлайн. 

Молодих спеціалістів станції особливо цікавили деталі  анонсованої реформи солідарної пенсійної системи. Суть якої полягає в можливості самостійно сплачувати за себе страховий внесок.

За словами працівників пенсійного фонду, нововведення суттєво спростять та цифровізують процедуру. Сплатити страховий внесок за себе можна буде просто через особистий пенсійний кабінет чи інші цифрові інструменти.
Також фахівчині ПФУ наголосили, що кожен сам може контролювати процес формування своєї майбутньої пенсії за допомогою веб-порталу електронних послуг, який створено з метою поліпшення якості та оперативності обслуговування громадян.

Катерина, 28 років, два з них дівчина працює фахівчинею на Кременчуцькій ГЕС: «З радістю взяла участь у сьогоднішній зустрічі. Дізналась для себе чимало цікавої та потрібної інформації. Виявилось, що у Пенсійного фонду є сучасний сайт, де можна самому дізнатись про свій стаж, а ще погратися пенсійним калькулятором: вводите стаж, зарплату, стать, час виходу на пенсію і вилазить приблизна сума, яка на вас тоді чекатиме щомісяця. Мені пощастило, і я отримую чисту заробітну плату. Донедавна я цього не розуміла. Я закінчувала університет, працювала на першій роботі, другій…. Офіційно, чи ні… Це непокоїло лише моїх батьків, які почали запитувати, а за які ж заслуги мені держава платитиме пенсію. Дуже скептично сприймала ті слова аргументуючи це тим, що доки вийду на пенсію, світ явно знайде якісніший механізм її нарахування і все буде добре. 
У таку ж теорію вірили й мої однолітки: живучи сьогоднішнім днем. Однак зараз мені 28, і я вже напевне знаю, що не хочу працювати все життя. Тому думаю про пенсію уже сьогодні
».

Пресслужба Кременчуцької ГЕС

Фотогалерея

Поділитися: