Все буде Україна!

На Кременчуцькій ГЕС підрозділи СБУ відточували майстерність у протидії контрдиверсійним атакам

На Кременчуцькій ГЕС підрозділи СБУ відточували майстерність у протидії контрдиверсійним атакам

20-04-2021
Координаційна група Антитерористичного центру при управлінні СБУ в Кіровоградській області провела багатоетапні планові навчальні антитерористичні тренування на території Кременчуцької ГЕС.

Під час тренувань посилену увагу приділено відпрацюванню дій щодо захисту стратегічно важливих об'єктів та вдосконаленню міжвідомчої взаємодії з протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

До спецоперації з нейтралізації умовних терористів на Кременчуцькій ГЕС були залучені представники Кіровоградського управління СБУ, Світловодського відділення Національної поліції, міського управління Держслужби з надзвичайних ситуацій, варта окремої команди ВВО Кременчуцької ГЕС.

За легендою навчань невідомі особи здійснили спробу мінування одного з приміщень гідроелектростанції. Працівники окремої команди відомчої воєнізованої охорони станції своєчасно зреагували на ситуацію і завдяки злагодженим діям силових підрозділів СБУ, поліції та ДСНС умовний вибуховий пристрій було нейтралізовано.

Варто зазначити, що під час тренувань адміністрація та співробітники Кременчуцької ГЕС діяли відповідно до інструкцій. За результатами тренувань Координаційна група Антитерористичного центру надала практичні рекомендації щодо удосконалення системи захисту Кременчуцької ГЕС.

Подібні тренування на об'єктах критичної інфраструктури, які ініціює СБУ, проводяться систематично задля вдосконалення схеми реагування на надзвичайні події та уникнення можливих негативних наслідків.

Керівництво Координаційної групи Антитерористичного центру при управлінні СБУ в Кіровоградській області, проаналізувавши кожен етап тренувань, відзначило належний рівень підготовки учасників контрдиверсійних навчань та поставила високу оцінку окремій команді ВВО Кременчуцької ГЕС.

                                                   Пресслужба Кременчуцької ГЕС

Читайте також: 

На ДніпроГЕС відбулися антитерористичні навчання підрозділів СБУ 

На Кременчуцькій ГЕС відбулися антитерористичні навчання 

На Канівській ГЕС відбулися навчання з протидиверсійної та антитерористичної захищеності

Фотогалерея

Поділитися: