Все буде Україна!

На Канівській ГЕС відбулися навчання з протидиверсійної та антитерористичної захищеності

На Канівській ГЕС відбулися навчання з протидиверсійної та антитерористичної захищеності

11-09-2020
10 вересня Координаційною групою Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Черкаській області проведено спеціальні тренування на Канівській ГЕС.

Окрім співробітників СБУ участь у заході взяли підрозділи МНС, Національна та патрульна поліція, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також відомча воєнізована охорона, оперативна служба та члени ДПД (добровільної пожежної дружини) Канівської ГЕС.

Тренування проводились задля перевірки готовності до протидії диверсійним та терористичним загрозам суб’єктів боротьби з тероризмом, а також відпрацювання їхньої професійної взаємодії.

Так, з метою з’ясування реального стану захищеності Канівської ГЕС, а також готовності керівництва станції, служби охорони, місцевих підрозділів правоохоронних органів, спеціальних служб та інших воєнізованих формувань було здійснено спробу проникнення та несанкціонованого перебування сторонніх осіб у забороненій зоні станції.

«Тренування пройшло успішно, зауважень не було. Працівники ВВО та оперативної служби зреагували належним чином на можливу небезпеку та діяли згідно з інструкціями», - зазначив директор Канівської ГЕС Василь Гринь.

За результатами тренувань Координаційна група Антитерористичного центру надасть оцінку стану захищеності й безпеки Канівської ГЕС та рекомендації задля удосконалення системи захисту станції.

Нагадаємо, що Координаційною групою Антитерористичного центру при Херсонському регіональному органі Служби безпеки України раніше вже було проведено планові багатоетапні антитерориcтичні тренування на території Каховської ГЕС.

Варто зазначити, що подібні тренування на об’єктах інфраструктури, ініційовані СБУ, проводяться систематично задля вдосконалення схеми реагування на надзвичайні події та уникнути можливих негативних наслідків.

Пресслужба Канівської ГЕС

Читайте також:

СБУ посилює захист інформаційної безпеки підприємств енергетичної галузі України

Вісім цікавих фактів про Канівську ГЕС

 

Фотогалерея

Поділитися: