Все буде Україна!

На Кременчуцькій ГЕС відбулися антитерористичні навчання

На Кременчуцькій ГЕС відбулися антитерористичні навчання

02-12-2020
Координаційною групою Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Кіровоградській області проведено планові антитерористичні тренування з попередження та нейтралізації загроз на Кременчуцькій ГЕС.

Окрім співробітників СБУ участь у заході взяли також підрозділи Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

За сценарієм тренувань було здійснено спробу «мінування» одного із  гідроагрегатів електростанції. Учасники заходу вчасно виявили, локалізували та знешкодили закладений умовний «вибуховий пристрій». Також було відпрацьовано алгоритм міжвідомчої взаємодії під час можливих терористичних і диверсійних загроз. Варто зазначити, що під час перевірки адміністрація та співробітники ГЕС діяли відповідно до інструкцій.

За результатами тренувань Координаційна група Антитерористичного центру надала практичні рекомендації щодо удосконалення системи захищеності станції.

Варто зазначити, що подібні тренування на об’єктах інфраструктури, ініційовані СБУ, проводяться систематично задля вдосконалення схеми реагування на надзвичайні події та уникнення можливих негативних наслідків.

Нагадаємо, що Службою безпеки України раніше вже було проведено планові багатоетапні антитерориcтичні тренування на території Канівської, Середньодніпровської та Каховської ГЕС.

Пресслужба Кременчуцької ГЕС

Читайте також:

Богдан Карбань: В Укргідроенерго постійно аналізують поточну ситуацію та впроваджують новітні технології задля кібербезпеки

СБУ посилює захист інформаційної безпеки підприємств енергетичної галузі України

Поділитися: