Все буде Україна!

На Середньодніпровській ГЕС відбулися контрдиверсійні тренування підрозділів СБУ

На Середньодніпровській ГЕС відбулися контрдиверсійні тренування підрозділів СБУ

25-09-2020
Підрозділи Управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області впродовж двох днів, 23-24 вересня, на Середньодніпровській ГЕС проводили масштабні навчання з протидиверсійної та антитерористичної захищеності.

Метою навчання стала перевірка пильності ВВО й співробітників філії та рівня захищеності стратегічно важливого об'єкту в умовах імовірної диверсійної загрози.

За сценарієм навчань умовні терористи намагалися вчинити декілька диверсій й терактів на території станції та на прилеглих територіях. Так, напад здійснювався як з суші, так і зі сторони нижнього та верхнього б'єфів.

Завдяки злагодженим діям силовиків та ВВО філії умовні злочинці були своєчасно виявлені та затримані, а наслідки їх підривної діяльності нейтралізовано.

Нагадаємо, що подібні багатоетапні антитерориcтичні тренування вже було проведено Координаційною групою Антитерористичного центру при Черкаському та Херсонському регіональному органі Служби безпеки України на Канівській та Каховській ГЕС.

Варто зазначити, що подібні тренування на об’єктах інфраструктури, ініційовані СБУ, проводяться систематично задля вдосконалення схеми реагування на надзвичайні події та щоб уникнути можливих негативних наслідків.

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС

Читайте також:

СБУ посилює захист інформаційної безпеки підприємств енергетичної галузі України

Богдан Карбань: В Укргідроенерго постійно аналізують поточну ситуацію та впроваджують новітні технології задля кібербезпеки

Фотогалерея

Поділитися: