Все буде Україна!

Укргідроенерго взяла участь в онлайн-конференції Асоціації «Професійний уряд»

Укргідроенерго взяла участь в онлайн-конференції Асоціації «Професійний уряд»

01-12-2020
Наталія Микольська, незалежний член Наглядової ради ПрАТ «Укргідроенерго», виступила спікером другої панелі конференції на тему «Роль наглядових рад в реформуванні державних підприємств».

1 грудня 2020 року відбулася щорічна конференція Асоціації «Професійний уряд» (Professional Government Association of Ukraine), де обговорювалися актуальні реформи і події в Україні: процеси в Уряді, на державних підприємствах та у місцевому самоврядуванні. Головна тематика цьогорічної конференції відображена у назві події: «Сподівання на реформи, Що ще залишилося зробити?»

Серед спікерів другої панелі «Роль наглядових рад в реформуванні державних підприємств» – Наталія Микольська, незалежний член Наглядової ради ПрАТ «Укргідроенерго». Під час обговорення експертами розглянуті такі питання: як наглядові ради змінюють державні компанії? яка цінність наглядових рад? для чого потрібні незалежні члени? що наразі відбувається з реформою корпоративного управління?

В дописі на своїй сторінці в Фейсбук Наталія Микольська зазначає:

«Як і будь-яка реформа, ця має свої проблеми, над вирішенням яких треба працювати спільно всім. Найважливіше, щоб держава нарешті сформувала та імпламентувала сталу політику щодо державних підприємств (приватизація, управління, політики власності щодо окремих компаній). Це є передумовою розробки і формування ефективної стратегії державної компанії наглядовою радою. Ще одна з існуючих проблем – комунікація цієї реформи для різних стейкхолдерів від влади, експертного середовища, колективу до простих громадян. Вкрай і вкрай важливо комунікувати з ними всіма і пояснювати цінність, яку приносять в компанії наглядові ради».

Нагадаємо, що Наглядова рада Укргідроенерго була створена у 2019 році в межах масштабної реформи корпоративного управління. Мета перетворень – побудова високоефективної операційної моделі ведення бізнесу. Кандидатури до ради обиралися шляхом прозорого та відкритого відбору. До складу Комітету з призначення входили представники міністерств, а також міжнародних організацій, серед яких ЄБРР, МВФ та МФК.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Наглядова рада схвалила фінансовий план Укргідроенерго на 2021 рік

Наглядова рада Укргідроенерго відвідала Каховську ГЕС

Поділитися: