Все буде Україна!

На Кременчуцькій ГЕС відбулась прес-конференція щодо готовності станції до роботи у період весняної повені

На Кременчуцькій ГЕС відбулась прес-конференція щодо готовності станції до роботи у період весняної повені

30-03-2018
29 березня на філії «Кременчуцька ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» була проведена прес-конференція керівництва станції стосовно готовності роботи у період весняної повені.

У заході взяли участь представники міської, районної та селищної рад, відділів надзвичайних ситуацій міської та районної державних  адміністрацій, управління надзвичайних ситуацій, а також кореспонденти місцевих ЗМІ.

Керівництво станції розповіло про комплекс заходів по підготовці Кременчуцької ГЕС до весняного водопілля, зокрема згідно з затвердженим графіком були виконані поточні ремонти гідроагрегатів, перевірено стан затворів водозливної греблі, виконано ревізію механічної і електричної частини кранів, проведено ревізію перепадомірів решіток  гідроагрегатів, виконано ревізію електрообладнання. Особливу увагу було зосереджено на проведенні перевірки протипожежного стану масло- та кабельних господарств та перевірки наявності у необхідній кількості  на ГЕС аварійного запасу будівельних матеріалів, запчастин, інструменту, спецодягу для ліквідації  можливих дефектів обладнання й споруд. У рамках комплексу заходів станція забезпечила аварійну бригаду необхідним  інструментом, механізмами, спецодягом, зв`язком та передбачила порядок повідомлення і збору бригади в разі необхідності.

Також напередодні було проведено загальностанційне  тренування за участю аварійної бригади з урахуванням можливих аварійних ситуацій у період весняної повені з обов`язковим контролем часу збору та дій персоналу. 

На сьогодні щодобово проводиться огляди бетонних споруд. Організовано чергування інженерно-технічних працівників по графіку. Усі заходи по підготовці до весняної повені погоджені з міською повеневою комісією, налагоджено взаємодію з штабом ЦО міста.

Варто зазначити, що з 19 до 22 березня на підприємстві працювала Державна інспекція  з експлуатації електричних станцій і мереж з питання перевірки готовності філії до проходження повені. Після чого був отриманий  акт перевірки  та висновок  Державної  інспекції  з експлуатації електричних станцій і мереж готовності філії «Кременчуцька ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» до роботи в період весняного водопілля 2018 року в якому вказано, що філія готова до роботи в період проходження весняного водопілля 2018 року із зазначенням повного виконання тих заходів, у яких ще не підійшов термін виконання, і які, у відповідності до плану заходів повинні бути  виконані  до 07.04.2018 року.

Поділитися: