Все буде Україна!

На відстані кліку. ТОП-5 віртуальних мандрівок гідроелектростанціями світу

На відстані кліку. ТОП-5 віртуальних мандрівок гідроелектростанціями світу

06-05-2020
Карантинні обмеження – не привід нудьгувати, адже по всьому світу так багато цікавого. Щоб побачити найбільшу у світі гідроелектростанцію, не треба їхати до Піднебесної. Віртуальні екскурсії дають унікальну можливість побачити видатні гідроспоруди світу не встаючи з дивану.

Пропонуємо вашій увазі п’ять найцікавіших віртуальних мандрівок гідроелектростанціями планети.

1. Три ущелини (провінція Хубей, Китай)

Гідроелектростанція «Три ущелини» на річці Янцзи – найбільша у світі ГЕС. На станції встановлено 32 гідроагрегати, потужністю 700 МВт кожен. Загальна встановлена потужність ГЕС - 22,5 ГВт. Щороку станція виробляє в середньому  98,1 млрд кВт-год електроенергії. 

Дамба гідроелектростанції -  грандіозна споруда. Сконструйована з 65 млн тон сталі та бетону, вона розкинулась на 2309 м завдовжки, 185 м заввишки та має ширину 600 метрів.

Цікавий факт: зведення станції вплинуло на швидкість обертання планети. Під час максимального приливу штучна водойма вміщує в себе 39 млрд тон води. Настільки величезна маса призвела до зміни інерції обертання Землі, через що доба на нашій планеті стала довшою на 0,06 мікросекунди.

Віртуальна мандрівка найбільшою ГЕС у світовому масштабі доступна за посиланням

2. Ітайпу (Бразилія, Парагвай)

Ітайпу – одна з найбільших гідроелектростанцій світу, розташована на річці Парана на кордоні Бразилії та Парагваю.  На станції встановлено 20 гідроагрегатів, потужністю 700 МВт кожен. Загальна встановлена потужність ГЕС - 14 ГВт, а середньорічний виробіток електроенергії складає 98,6 млрд кВт-год.

Загальна довжина дамби Ітайпу - 7235 м, ширина — 400 м, а висота — 196 м.

На сьогодні Ітайпу забезпечує близько 20 % потреб в електроенергії Бразилії та майже 93% Парагваю.

Осягнути велич масштабної гідроспоруди, можна встановивши безкоштовний додаток на свій пристрій за посиланням.

3. Гребля Гувера (США)

Гребля Гувера – унікальна гідротехнічна споруда, розташована у  нижній течії річки Колорадо на кордоні штатів Аризона та Невада. Названа на честь Герберта Гувера, 31-го президента США, який зіграв важливуГребля Гувера роль в її будівництві.

Висота дамби — 221,4 м, довжина— 379,2 м, ширина – 200 м біля її основи. На станції встановлено 17 гідроагрегатів, загальною потужністю 2080 МВт.

Гребля Гувера – не лише потужна гідроелектростанція, але й головна складова системи меліорації та захисту від паводків на південному заході Сполучених Штатів.

Об’єкт надзвичайно популярний серед туристів. З оглядового майданчика тут відкривається чарівна панорама на озеро Мід, найбільше штучне озеро в США.

Побувати з екскурсією на Греблі Гувера, можна за посиланням

4. ГЕС Джон Харт (Канада)

ГЕС Джон Харт розташована на південному заході Канади у провінції Британська Колумбія. Становить нижню сходинку каскаду на річці Кемпбелл.

На станції встановлено всього три турбіни по 45 МВт кожна. Висота бетонної гравітаційної греблі складає 20 метрів, а її довжина – 200.

Попри незначні масштаби ГЕС популярна серед поціновувачів індустріального туризму. Відвідати гідроелектростанцію можна перейшовши за посиланням

5. Ризька ГЕС (Латвія)

Ризька гідроелектростанція розташована на річці Даугава у місті Саласпілс, неподалік Риги. Тут встановлено шість гідроагрегатів, загальною потужністю 402 МВт.  

Зведена у 1974 році, станція була й залишається важливим джерелом електроенергії для мешканців латвійської столиці. Окрім того, Ризька ГЕС забезпечує регулювання напруги та резерв потужності в мережах Латвії.

Побувати з віртуальною екскурсією на Ризькій ГЕС, можна за лінком

Пресслужба Укргідроенерго

 

Поділитися: