Все буде Україна!

На Дністрі відбувається пропуск дощового паводку

На Дністрі відбувається пропуск дощового паводку

Оновлено
12-05-2020
Нещодавно на Дністрі пройшли зливові дощі, в результаті яких сформувався незначний паводок.

З метою підтримки екологічно-безпечного стану середньої та нижньої течії Дністра, сприянню природним процесам у екосистемі та життєдіяльності дельти річки, Державне агентство водних ресурсів України звернулося до Укргідроенерго, Укренерго та Дністровського БУВР з проханням встановити скидні витрати  з Дністровського водосховища відповідно до прогнозу Укргідрометцентру.

Відтак, встановлено наступні скидні витрати з водосховища:

6 травня – 200 м3/с;

7 травня – 300 м3/с;

8 травня – 500 м3/с;

9 травня – 500 м3/с;

10 травня – 700 м3/с;

11 травня – 700 м3/с;

12 травня – 500 м3/с;

13 травня – 300 м3/с;

14 травня – 200 м3/с.

Нагадаємо, що у зв’язку з критичною гідрометеорологічною ситуацією в басейні річки Дністер, членами Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дністровських і дніпровських водосховищ у квітні-травні було ухвалене стратегічне рішення, що головним пріоритетом є питне водозабезпечення і попуск води має становити не менше 100-110 м3/с. Разом з тим, при формуванні дощового паводку члени Комісії домовились розглянути можливість провести попуск з більшими витратами води.

Виконання регламенту попуску забезпечують НЕК «Укренерго» та ПрАТ «Укргідроенерго». Аналіз і контроль за гідрологічною ситуацією в басейні Дністра в період пропуску дощового паводку здійснює Державне агентство водних ресурсів України.

Пресслужба Укргідроенерго

 

  

 

Поділитися: