Все буде Україна!

Надія Омельченко: Секрет успіху в тому, що необхідно постійно рухатися і розвивати в собі абсолютно всі напрямки, які вам цікаві

Надія Омельченко: Секрет успіху в тому, що необхідно постійно рухатися і розвивати в собі абсолютно всі напрямки, які вам цікаві

25-08-2023
Особиста продуктивність, мотивація та гендерна рівність – про це говорили під час мотиваційної зустрічі, присвяченій персональному бренду, репутації, лідерським навичкам та мистецтву перемовин.

Спікеркою заходу стала віцепрезидентка компанії однієї з найбільших українських ІТ-компаній, засновниця компанії «Мілітек», співзасновниця БО «БФ «Фонд освітніх ініціатив», співзасновниця бару «Лиса Гора» та «Хмільна муза», викладачка бізнес-школи «МІМ-Київ», ментор ініціативи «Дівчата STEM», лекторка курсу «Підприємництво для школярів» на платформі «Дія. Цифрова освіта», волонтерка Надія Омельченко.

У легкій жвавій розмові Надія розповіла про те, як гармонічно поєднує абсолютно різні сфери своєї професійної діяльності. 

«Здається, що багато напрямків, однак насправді вони гармонічно усі поєднуються:  і ІТ, і жінки, і волонтерство. Я була дівчинкою з радянського союзу, пережила буремні 90-ті, жила за стратегією виживання, бо впевнена, що постійно потрібно рухатися. Зараз стратегія виживання перетворилась на стратегію розвитку та пошуку».

Надія розповіла, як бути жінкою та топ-менеджером в ІТ сфері та як боротися зі стереотипами, які нині існують. Зокрема вона зупинилась на понятті «синдром діадеми» – коли жінки мало говорять про свої успіхи, будучи впевненими, що всі про них знають. Щоб подолати цей стереотип Надія Омельченко радить, аби жінки допомагали одна одній проявляти себе і не боятися щось робити. Цікавою темою, яку було піднято під час заходу, стало і те, як користуватися стереотипами. 

Окремо спікерка розповіла про мистецтво перемовин. Серед основних технік, якими сама користується, Надія радить розглядати переговори як можливість продемонструвати свої компетенції, впевненість та потенціал, готуватися до зустрічей, аби відчувати впевненість під час них, а також завжди дивитись у майбутнє.

Чимало говорила про мотивацію і те, як мотивувати дітей, та як надихати співробітників, зазначивши, що мотивація є складним процесом. І базовими елементами цього процесу, на думку спікерки, є стимул, потреба, мотив, пошук задоволення потреб, мотивація як така та сам результат, який вбачає задоволення. Найпростішими методами мотивації Надія вважає щоденну посмішку до співробітників та відчуття поваги до кожного.

Під час зустрічі учасники ставили Надії чимало цікавих питань, зокрема і про те, як нині їй вдається відновлюватись від стресу та тривалого виснаження. Так спікерка відзначила, що кожна людина має віднайти власний спосіб перезавантаження від роботи та домашньою рутини. Для Надії наразі це балет та гра на барабанах.

Завершуючи зустріч, модераторка заходу Юлія Толчініна-Бурунська анонсувала проведення наступного онлайн-семінару у рамках місяця гендерної рівності в Укргідроенерго на тему «Чоловіки-союзники у отриманні гендерної рівності на робочому місці».

Пресслужба Укргідроенерго
 

Фотогалерея

Поділитися: