Все буде Україна!

Надзвичайний і Повноважний посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер відвідала Дністровську ГАЕС

Надзвичайний і Повноважний посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер відвідала Дністровську ГАЕС

11-09-2017
11 вересня на Дністровську ГАЕС завітала поважна делегація з Австрії.

Серед гостей цього дня були: Надзвичайний і Повноважний посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер, представник посольства Австрії в  Україні Річард Бізанц та Почесний консул у місті Чернівці Сергій Осадчук.

зображення

Під час екскурсії директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота ознайомив делегатів з історією будівництва станції, охарактеризувавши принципи й особливості її роботи. Делегати побували на оглядовому майданчику, ознайомилися з особливостями роботи діючих гідроагрегатів у машинному залі.

зображення

Також увагу екскурсантів було зосереджено на принципах керування гідротурбінами на головному щиті управління. Гості дізналися чимало статистичних фактів про роботу станції, а також про перспективи її розбудови. Зокрема австрійців зацікавило те, що проектом передбачено побудову семи гідроагрегатів, а за умов стабільного фінансування вони усі можуть бути здані у експлуатацію в 2025-2026 роках. Таким чином повністю зведена Дністровська ГАЕС стане найбільшою ГАЕС у Європі та шостою за розміром у світі.

зображеннязображення

Довідка: Дністровська ГАЕС – є невід’ємною складовою частиною енергетичної стратегії держави до 2030 року. Згідно з початковим проектом Дністровська ГАЕС має складатися із 7-ми гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в генераторному режимі та 2947 у насосному. Унікальність станції полягає в тому, що вона працює в режимі «насос – турбіна» та дозволяє використовувати акумульовану в нічний час енергію для виробництва електроенергії під час пікових навантажень на мережу.

 

Поділитися: