Все буде Україна!

Наглядова рада високо оцінила роботу Укргідроенерго в умовах воєнного стану

Наглядова рада високо оцінила роботу Укргідроенерго в умовах воєнного стану

31-03-2022
29 березня відбулося засідання Наглядової ради Укргідроенерго, на якому розглянуто питання роботи компанії в умовах збройної агресії російської федерації проти України.

Відкриваючи засідання голова Наглядової ради Валентин Гвоздій зазначив, що в умовах воєнного стану для України винятково важливою є злагоджена та ефективна робота компанії для підтримки стабільної роботи Об'єднаної енергосистеми.

Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота доповів про стан справ на підприємстві та необхідність коригування планів, спричиненого веденням бойових дій на території України.

Зокрема, він зазначив, що попри усі виклики, Укргідроенерго продовжує стабільно працювати, виконуючи покладені на компанію зобов’язання та забезпечуючи Об’єднану енергосистему країни балансуючою енергією й мобільним аварійним резервом. На разі гідроенергетики виконують розроблені заходи щодо роботи станцій в період весняного водопілля.

«Нам вдалося утримати управління компанією та забезпечити безперервність її діяльності. Ми переналаштували свою роботу під умови воєнного часу, прийнявши низку нестандартних рішень, які дозволять нам ефективно працювати й надалі. Для співробітників створено безпечні умови праці, забезпечено їх соціальний захист», - зауважив Ігор Сирота.

Разом з тим, зазначає очільник компанії, вторгнення окупаційних військ внесло корективи у роботу підприємства. Від низки амбітних проєктів доведеться відмовитися, оскільки капітальні інвестиції будуть скорочені на 55%.

«На поточний рік ми мали амбітні плани, серед яких будівництво третьої черги Дністровської ГАЕС у складі 5-7 гідроагрегатів, будівництво energy storage, масштабна реконструкція мостового переходу через греблю ДніпроГЕС. На жаль, ми змушені значно зменшити частку робіт, які мали по капінвестиціям та призупинити нові проєкти будівництва. Сьогодні перед нами не стоїть питання, щоб заробити, сьогодні головне – сплатити всі податки, які були передбачені фінансовим планом та сплатити заробітну плату співробітником. На залишки коштів маємо забезпечити надійну експлуатацію нашого обладнання», - зазначив Ігор Сирота.  

Насамкінець голова Наглядової ради Укргідроенерго Валентин Гвоздій подякував колективу компанії за злагоджену роботу у непростий час для забезпечення сталої роботи Об’єднаної енергосистеми країни.

«Енергетична безпека – одне з питань національної безпеки. Хотів би дуже подякувати не тільки працівникам компанії, а й усім енергетикам за  те, що кожен на своєму місці робить посильний внесок у боротьбу за енергетичну незалежність України. Гідроенергетики продовжують ефективно працювати попри усі катаклізми та  забезпечувати країну електроенергією», - зазначив Валентин Гвоздій.

Серед іншого на засіданні розглянуто питання перерахування до бюджету дивідендів Товариством.

Наглядовою радою було прийнято рішення про визнання відмінними дій керівництва Укргідроенерго із забезпечення роботи компанії в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, члени Наглядової ради Укргідроенерго перерахували свою винагороду за лютий Збройним силам України і закликала колег з інших наглядових рад підприємств державного сектору підтримати цю ініціативу.

Читайте більше актуальних новин про діяльність компанії та галузі в нашому оновленому телеграм-каналі.

Пресслужба УГЕ

Читайте також:

 Голова Наглядової ради Укргідроенерго Валентин Гвоздій увійшов до ТОП-10 найдіяльніших юристів 2021 року

Голова Наглядової ради Укргідроенерго Валентин Гвоздій: «Ми прийняли спільний виклик та підтримуємо захисників нашої Держави»

Валентин Гвоздій: «Укргідроенерго продовжує ефективно працювати попри нестабільну ситуацію довкола наших кордонів»

Поділитися: