Все буде Україна!

Народні депутати відвідали Каскад Київських ГЕС і ГАЕС

Народні депутати відвідали Каскад Київських ГЕС і ГАЕС

15-05-2020
Члени комітету з питань паливно-енергетичного комплексу взяли участь у запуску гідроагрегату № 6 Київської ГАЕС, що був введений у дослідну експлуатацію після реконструкції, а також ознайомилися з роботою Київської ГЕС.

Протягом екскурсії відвідувачі оглянули приміщення станції, машинні зали, гідроагрегати та побували на головному щиті управління Київської ГЕС. Управлінці компанії розповіли про історію та етапи розбудови київського гідровузла, технічні особливості станцій та поточну ситуацію у сфері гідроенергетики.

Особлива увага була прикута до реконструйованого гідроагрегату Київської ГАЕС, адже модернізація такого рівня не лише відкриває шлях до більш надійного та ефективного виробництва електроенергії, не лише збільшує частку ВДЕ, але й зменшує техногенне навантаження на довкілля.

«Ми розуміємо необхідність збереження та відтворення природних екосистем і спрямовуємо свої зусилля на екологізацію сучасного виробництва електроенергії, включаючи впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій. До прикладу, нове робоче колесо гідроагрегату № 6, який ми ввели у дослідну експлуатацію, відтепер має більший коефіцієнт корисної дії, який становить 95%. Це забезпечить продуктивніше використання водних ресурсів та дасть економічний ефект при введенні агрегату в промислову експлуатацію", – розповів Ярослав Касьянюк.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: