Все буде Україна!

Незламний дух: Роман Количев та його шлях від ГЕС до морської піхоти

Незламний дух: Роман Количев та його шлях від ГЕС до морської піхоти

01-08-2024
УГЕ
Коли твоє усталене мирне життя раптом стрімко змінюється через війну, важливо залишатись собою і знайти своє покликання у нових умовах.
Роман Количев - охоронник Канівської ГЕС, не просто виконує свою роботу, а й проявляє героїзм у часи випробувань. Його шлях від охоронця до командира взводу у морській піхоті та знову до охоронця ГЕС є яскравим прикладом незламності духу і відданості  своїй справі.

«Я працюю охоронником на станції, стежу за порядком та відповідаю за збереження матеріальних цінностей. Дуже люблю дисципліну в усьому, щоб був порядок. І це мені допомагає на роботі та у повсякденному житті. А ще поважаю відповідальних, сильних тілом та духом й відданих своїй справі людей. Тому й сам стараюся бути таким. Якщо хтось вважає, що охоронцем може працювати будь-хто, він помиляється. Насамперед, потрібно бути відповідальним, спостережливим, мати гарну пам’ять, вміти швидко приймати правильні рішення при недостатній кількості необхідної інформації й при необхідності бути наполегливим. А ще -досконало вправлятися службовою зброєю», -  ділиться Роман Количев, охоронник  відокремленої команди ВВО Канівської ГЕС.

Роман Геннадійович розпочав свій трудовий шлях на Канівській ГЕС у березні 2016 року. У жовтні 2022-го був призваний на службу до лав ЗСУ й призначений командиром взводу 38-ї окремої бригади морської піхоти. Після звільнення в запас у січні 2024-го, Роман Геннадійович сумлінно приступив до виконання своїх робочих обов’язків на ГЕС.  

«Звичайно ж для всіх було шоком, коли на Україну підступно напала рашиська навала. Ми дружні й гостинні, та коли зазіхають на найдорожче – будемо боронити до останнього. І вже тоді я для себе твердо вирішив: покличуть в ЗСУ, піду  не вагаючись! Так і зробив.

Спочатку був місяць навчань у Львівській Академії Сухопутних військ, потім навчання у Великій Британії разом з Королівською морською піхотою. Ці навчання  допомогли мені набути відповідні знання та розвинути індивідуальні бойові навички, щоб нищити ворога спочатку на Донецькому напрямку, потім – на Херсонському. На передовій ми жили й воювали, як одна сім’я, тому мені болить за кожного та кожну, хто віддав свої життя за вільну та незалежну Україну. Та я знаю – Україна переможе! І щоб наблизити цей день, я продовжую працювати й допомагати українським захисникам! «Вірний завжди», - девіз 38-ї окремої бригади морської піхоти назавжди у моєму серці!», - зауважує чоловік. 

Пресслужба Канівської ГЕС

 

Поділитися: