Все буде Україна!

НКРЕКП ознайомилася з роботою системи моніторингу надання допоміжних послуг ПрАТ «Укргідроенерго»

НКРЕКП ознайомилася з роботою системи моніторингу надання допоміжних послуг ПрАТ «Укргідроенерго»

20-12-2019
18 грудня представники Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відвідали філію «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» та ознайомилися з роботою системи моніторингу допоміжних послуг Товариства.

Відповідно до вимог Кодексу системи передачі усі гідроелектростанції ПрАТ «Укргідроенерго» проходять випробування електроустановок на ринку допоміжних послуг. Всі електростанції успішно пройшли випробування, а дві філії – «Дніпровська ГЕС» та «Середньодніпровська ГЕС» отримали  Свідоцтва про відповідність вимогам надання допоміжних послуг з регулювання частоти та активної потужності.

Представники НКРЕКП переконалися, що впроваджена в ПрАТ «Укргідроенерго» система моніторингу надання допоміжних послуг відповідає вимогам, визначеним пунктом 2.5. глави 2 розділу IX Кодексу системи передачі, затвердженого постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 309.

З метою забезпечення надійної та стабільної роботи ОЕС України ПрАТ «Укргідроенерго» і надалі надає допоміжні послуги з регулювання частоти та активної потужності, навіть не зважаючи на затримку запуску повноцінного ринку допоміжних послуг. Товариством буде здійснено реєстрацію на зазначеному ринку після внесення змін до Методики моніторингу надання допоміжних послуг, з метою уникнення штрафних санкцій через недосконалий механізм контролю надання допоміжних послуг, який прописано у діючій версії нормативного документа.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: