Все буде Україна!

Київська ГЕС відзначає 55-річчя!

Київська ГЕС відзначає 55-річчя!

19-12-2019
12:01
18 грудня на Київській ГЕС відбулися урочисті збори з нагоди 55-річчя з дня введення в експлуатацію першого гідроагрегату станції.

У серпні 1959 року Радою Міністрів СРСР було прийнято рішення про будівництво Київської ГЕС – першої в Радянському Союзі гідроелектростанції, спорудженої зі збірних залізобетонних конструкцій та без водозливної греблі. Будівництво ГЕС розпочалося у Вишгороді у 1960 році, а вже у вересні 1964-го перші святково прикрашені судна пройшли через урочисто відкритий судноплавний шлюз. А за три місяці, в грудні 1964 року, Київська ГЕС дала країні перший промисловий струм.

Колектив підприємства, а також ветеранів-гідроенергетиків привітав генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

«По-перше хочу почати зі слів подяки людям, які побудували цю станцію. Ця станція гідно працює 55 років і принесла багато користі енергосистемі нашої країни. Це перша станція, яка пройшла повну реконструкцію і модернізацію. Але найголовніше на цьому об’єкті - це люди, які тут працюють. Зараз перед нами стоїть завдання забезпечити їм умови для професійного розвитку, гідні робочі місця та медичне обслуговування», - звернувся до присутніх керівник компанії. 

Гідроенергетиків станції привітав також голова Науково-технічної ради Укргідроенерго Семен Поташник. «Період будівництва Київської ГЕС - це роки, які неможливо забути. Введення в експлуатацію першого гідроагрегату було великим  святом для всіх, хто брав участь у будівництві ГЕС. На той час станція була передовою не лише на теренах Радянського Союзу, але й у світі – тут впроваджено новітні для тієї епохи технічні рішення», - поділився спогадами Семен Поташник. 

Наостанок директор філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Ярослав Касьянюк нагородив співробітників та ветеранів станції пам’ятними відзнаками.

«Київська ГЕС  лідер серед найбільших підприємств Вишгородщини. Наразі  на станції ми впроваджуємо новітні технології за контролем гідротехнічних  споруд. За усіма нашими здобутками − наполеглива праця колективу гідроенергетиків. Хочу подякувати кожному за самовіддане служіння галузі»,  зазначив Ярослав Касьянюк.

Під час урочистих зборів для гідроенергетиків та ветеранів станції відбувся святковий концерт.

Про історію будівництва та сьогодення станцїї дивіться у сюжетах інформаційної агенції "ПОГЛЯД" та телеканалу "КИЇВ". 

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: