Все буде Україна!

Офіційно

Офіційно

06-12-2023
Заява

Шановні українці, колеги, партнери,

ми, в Укргідроенерго, прагнемо забезпечити повну прозорість та розуміння наших дій. Нещодавно оголошена закупівля інформаційно-консультаційних послуг з питань гендерної рівності, різноманітності та інклюзивності викликала певні занепокоєння у суспільстві, тож ми розуміємо потребу комунікувати ситуацію та наші подальші кроки.

Наші основні завдання полягають у виробництві електроенергії для українців, в балансуванні енергосистеми.  І майже чотиритисячний колектив компанії щодня докладає всіх зусиль для забезпечення основної діяльності Укргідроенерго. Також ми працюємо над відновленням нашого обладнання та проходженням складного осінньо-зимового періоду.

В той же час, ми вдосконалюємо наші внутрішні процеси. Одним з важливих стратегічних кроків є, зокрема, інтеграція ветеранів війни та осіб з інвалідністю в робочі процеси. Лише за цей рік наша пряма допомога ЗСУ склала більше 200 млн гривень. В той же час, піклуючись про наших воїнів, які повертаються з поля бою, ми стали однією з перших компаній в Україні, яка підтримала державну ініціативу зі створення умов для працевлаштування ветеранів. Ми розуміємо важливість підтримки та інтеграції тих, хто найбільше потребує цього вже зараз.

Враховуючи певну перевагу чоловіків у сфері енергетики, ми також зосереджуємо зусилля на більш активній інтеграції жінок у галузь, особливо в умовах війни. Цей підхід є ключовим для створення більш збалансованої робочої атмосфери.

Ми активно співпрацюємо з міжнародними організаціями та бізнес-партнерами, а тематика гендерого балансу, різноманітністі та інклюзії є однією з основних вимог міжнародних інституцій, що надають фінансування, особливо в контексті відновлення після війни.

Незмінним для нас є забезпечення енергетичної безпеки та стабільності в країні. І наша стратегія ґрунтується на державних програмах та стратегіях, а також направлена на впровадження «Принципів Лугано» - керівних принципів процесу відновлення України.

В той же час, ми розуміємо, що навіть формулювання цих понять можуть бути сприйняті громадськістю неоднозначно. Ми бачимо і намагаємось зрозуміти кожну позицію, прагнемо знайти гармонію між потребами миттєвого відновлення та довгостроковими планами на майбутнє.

Як публічна та відповідальна компанія, ми відкриті до діалогу з кожним, залишаємось чутливими до суспільної думки. Наша мета – зберегти довіру суспільства, тому інформуємо, що нами прийнято рішення про скасування даної закупівлі.

В той же час ми продовжимо розвивати наші програми підтримки та інформувати про плани. В контексті даної теми, ми зосередимо наші зусилля на пошуку грантів від міжнародних партнерів для реалізації даного проєкту, знайти інші можливості, щоб зменшити фінансове навантаження на компанію та досягти наших стратегічних цілей.

 

З повагою

колектив Укргідроенерго

Поділитися: