Все буде Україна!

Укргідроенерго продовжує реалізацію комплексного проєкту «Реабілітація гідроелектростанцій»

Укргідроенерго продовжує реалізацію комплексного проєкту «Реабілітація гідроелектростанцій»

06-12-2023
Uhe
У межах цього проєкту, який розпочато ще у 2012 році, було залучено 200 млн євро кредитних коштів Європейського інвестиційного банку під державні гарантії для реконструкції 20 гідроагрегатів на станціях компанії.

Зокрема, на Київській ГАЕС, Канівській, Кременчуцькій та Середньодніпровській ГЕС, Дніпровської ГЕС-1 та Дніпровської ГЕС-2. Такі роботи проводяться для підвищення експлуатаційної надійності й потужності гідроагрегатів, заміни допоміжного, силового та гідромеханічного обладнання.

З огляду на надзвичайну ситуацію через військову агресію російської федерації проти України та цілеспрямоване руйнування агресором об’єктів енергетичної інфраструктури, для забезпечення безперебійної роботи гідроелектростанцій Товариство має оперативно здійснювати закупівлі критично важливого обладнання та завершити роботи з реконструкції гідроагрегатів. Тому, за підтримки партнерів з Європейського інвестиційного банку та після отримання погодження від державних установ, у грудні 2023 буде отримано транш у сумі 133 млн євро, що є частиною невибраної суми позики ЄІБ за діючим проєктом «Реабілітація гідроелектростанцій».

Наразі Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.12.2023 № 1099-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету і надання кредитів з державного бюджету, передбачених у 2023 році для реалізації інвестиційних проектів за рахунок кредитів (позик), залучених державою від іноземних держав, іноземних фінансових установ і міжнародних фінансових організацій» збільшено обсяг видатків державного бюджету для діючого інвестиційного проєкту «Реабілітація гідроелектростанцій» ПрАТ «Укргідроенерго». Міністерство фінансів України вносить відповідні зміни до розпису державного бюджету на 2023 рік.

Пресслужба Укргідроенерго 

Поділитися: