Все буде Україна!

Олег Пащенко: Окупанти чинили постійний психологічний тиск на гідроенергетиків

Олег Пащенко: Окупанти чинили постійний психологічний тиск на гідроенергетиків

06-06-2024
Uhe
У річницю теракту на Каховській ГЕС на запрошення Херсонської обласної військової адміністрації директор станції Олег Пащенко взяв участь у конференції «Каховська ГЕС. Рік потому». 

«З моменту окупації Каховська гідроелектростанція опинилася під контролем російських військ. Наші співробітники працювали буквально під дулами автоматів.

Незважаючи на реальну небезпеку, персонал станції продовжував виходити на роботу та виконувати свої обов'язки в межах українського законодавства. У вересні 2022 року наших фахівців перестали допускати на робочі місця. А 6 червня 2023 року замінована станція була підірвана окупаційними військами. 

Цей теракт  призвів до втрати найбільшого водосховища та потужностей, що серйозно підірвало стійкість енергетичної системи країни та нанесло страшні наслідки для українців й екосистеми.

Недостатня реакція світової спільноти на цей теракт призвела до подальших атак на інші гідроелектростанції, що підкреслює необхідність прийняття рішучих заходів для захисту критичної інфраструктури», - зазначив у своїй доповіді Олег Пащенко. 
 

Прессужба Укргідроенерго

Фотогалерея
Uhe

Поділитися: