Все буде Україна!

Олександр Рокицький: «Практичні знання та чітко поставлена задача – моя формула для успішного виконання завдання»

Олександр Рокицький: «Практичні знання та чітко поставлена задача – моя формула для успішного виконання завдання»

18-07-2024
Олександр Рокицький
Ми продовжуємо серію публікацій про фахівців-гідроенергетиків, які щоденною працею забезпечують стабільну роботу Об’єднаної енергосистеми країни. Сьогодні своєю історією ділиться начальник дільниці спостереження та контролю за гідротехнічними спорудами Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС Олександр Рокицький.

Олександр почав свій шлях на станції у 2011 році, працюючи обхідником гідротехнічних споруд. Його наполегливість і завзяття не залишилися непоміченими, і невдовзі він став техніком-гідротехніком. Поступово набуваючи досвіду та знань, чоловік отримав посаду інженера ІІ категорії, а після успішного завершення курсів підвищення кваліфікації – інженера І категорії.

Завжди активний і допитливий, не втрачав можливості вчитися у досвідчених колег, що дозволило йому стати справжнім професіоналом у своїй сфері.

   «Я завжди ставив перед собою мету рухатися вперед, розвиватися як фахівець та вдосконалювати свої знання, ефективно застосовуючи їх на практиці. На мою думку саме практичні навички та чітко поставлені завдання є формулою успішного виконання роботи. Вважаю, що для нашої діяльності необхідно бути дуже уважним та відповідальним», – зазначає Олександр Рокицький.

       Сьогодні Олександр - начальник дільниці спостереження та контролю за гідротехнічними спорудами.  У зоні відповідальності - три групи гідротехнічного цеху: група геодезистів, обхідники гідротехнічних споруд та група річкового флоту і водолазів.

Олександр активно використовує в роботі різні прилади для вимірювання, завдяки яким постійно тримає на контролі стан гідротехнічних споруд, як над водою, так і під нею. Аналізуючи всі отримані дані про стан гідроспоруд від кожної групи, складає відповідні звіти. Співпрацює з різними цехами на станції та науковими інститутами для аналізу даних та максимального збереження цілісності споруд, які є надважливими для роботи станції.

Для підвищення кваліфікації та вдосконалення своїх знань, молодий фахівець нині навчається у Національному університеті водного господарства та природокористування за спеціальністю "гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології".

Олександр Рокицький є яскравим прикладом людини, яка не зупиняється на досягнутому і постійно прагне до нових горизонтів.

«Успіх приходить до тих, хто невпинно працює над собою і вірить у свої можливості!», - підсумовує чоловік.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Поділитися: