Все буде Україна!

Оновлення підходів: гідроенергетики отримали важливі інсайти про функціонування європейського енергоринку

Оновлення підходів: гідроенергетики отримали важливі інсайти про функціонування європейського енергоринку

02-02-2024
eee
Комерційні підрозділи компанії взяли участь у другому тематичному воркшопі EU4Energy Governance: Розвиток потужностей по окремим елементам Пакету чистої енергії ЄС. Ця подія стала ґрунтовним майданчиком для обговорення стратегічних напрямків енергетичного розвитку країни.

Відкриваючи засідання, керівниця відділу управління проєктами Секретаріату Енергетичного Співтовариства Світлана Карпишина наголосила на важливості співпраці та координації зусиль між усіма зацікавленими сторонами для успішної транспозиції пакету «Чиста енергія для європейців».

«Це є ключовим етапом у забезпеченні стабільності та конкурентоспроможності енергетичного сектору країни», - зазначила вона.

Під час заходу йшлося про нормативні засади послуг агрегації на ринку електроенергії, досвід Литви у цьому питанні, впровадження агрегації через Закон України «Про ринок електричної енергії».

Міжнародний консультант, юрист з питань енергетики та права ЄС, а також радник компанії Sorainen Андрюс Шимкус, акцентував увагу на аспектах агрегації, розглядаючи цей процес як ключовий елемент для забезпечення ефективної та конкурентоспроможної роботи енергетичного ринку.

«Агрегація може стати потужним інструментом для зменшення ризиків та оптимізації використання ресурсів в енергетичному секторі. Але для цього необхідно розробити та впровадити ефективні механізми, які б забезпечували баланс між виробництвом та споживанням електроенергії, а також сприяли більш ефективному використанню ресурсів та зменшенню втрат», - наголосив він.

Також на воркшопі були порушені питання послуг із забезпечення гнучкості та розглянуто європейські практики впровадження механізмів плати за потужність.

Участь гідроенергетиків у воркшопі - важливий крок у напрямку підвищення конкурентоспроможності українського енергетичного сектору та його інтеграції з європейськими стандартами й практиками.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: