Все буде Україна!

Оприлюднені Держекоінспекцією висновки щодо результатів перевірки ДніпроГЕС містять необґрунтовані твердження

Оприлюднені Держекоінспекцією висновки щодо результатів перевірки ДніпроГЕС містять необґрунтовані твердження

01-10-2021
Державна екологічна інспекція Південного округу 30 вересня 2021 року оприлюднила інформацію щодо результатів перевірки філії «Дніпровська ГЕС» Укргідроенерго, яка не відображає дійсний стан обставин цієї перевірки.

Так за результатами планової перевірки у червні поточного року Дніпровської ГЕС Товариством було отримано припис, який містить 18 пунктів зауважень, що, здебільшого, стосуються незначних порушень природоохоронного законодавства і за допущення яких семеро посадових осіб станції, а не 16, як зазначається в матеріалах екологічної інспекції, притягнуто до адміністративної відповідальності.

Інформація про нанесення Дніпровською ГЕС збитків державі на суму 6,5 млн. гривень внаслідок водовикористання без спеціального дозволу не відповідає дійсності. Процедура отримання дозволу на спеціальне водокористування чітко регламентована законодавством. Товариство в порядку, визначеному законодавством, своєчасно звернулось до відповідного державного органу для отримання дозволу на спеціальне водокористування, проте отримало його з порушенням державним органом строків видачі – майже через два місяці, коли законодавством чітко встановлений строк – 30 днів з моменту звернення.

Зауважуємо, що зупинка Дніпровської ГЕС є неприпустимою, оскільки це може призвести до непередбачуваних наслідків в енергосистемі України.

Розрахунок нанесення Дніпровською ГЕС збитків державі на суму 6,5 млн. гривень внаслідок водовикористання без спеціального дозволу зроблений інспекторами Державної екологічної інспекції Південного округу із суттєвими порушеннями чинного законодавства не за фактичними витратами води, а за загальними статистичними даними, що призвело до необґрунтованого завищення розміру показників.

Таким чином, Товариство спростовує дані висновки інспекторів Державної екологічної інспекції Південного округу і доводитиме відсутність порушень Дніпровською ГЕС порядку здійснення водокористування в судовому порядку.

Отже, матеріали, викладені на сайті Державної екологічної інспекції Південного округу та у ЗМІ не відповідають дійсним обставинам перевірки та містять необґрунтовані твердження щодо результатів діяльності Дніпровської ГЕС.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Реконструкція ДніпроГЕСу – пріоритетне завдання Укргідроенерго 

На ДніпроГЕС обговорили перспективи комплексної реконструкції споруди 

В Укргідроенерго обговорили перспективи реконструкції гідротехнічних споруд ДніпроГЕС

 

Поділитися: